foto: EPA/Scanpix
Erdoans draud Eiropai atbrīvot visus sagūstītos "Islāma valsts" kaujiniekus
"Jums vajadzētu pārskatīt savu pozīciju pret Turciju, kuras cietumos ir daudz "Islāma valsts" kaujinieku un kura tos kontrolē Sīrijā," Erdoans brīdināja Eiropas Savienību.
Pasaulē
2019. gada 12. novembris, 12:50

Erdoans draud Eiropai atbrīvot visus sagūstītos "Islāma valsts" kaujiniekus

Jauns.lv / LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans otrdien brīdinājis Eiropas valstis, ka Turcija varētu atbrīvot visus sagūstītos džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus, kas atrodas tās teritorijā, un nosūtīt viņus uz Eiropu.

Erdoans sacīja, ka tā būtu atbildes reakcija par Eiropas Savienības (ES) iespējamām sankcijām Turcijai saistībā ar gāzes iegulu izpētes urbšanu Kipras piekrastē.

Pirms vizītes ASV Erdoans žurnālistiem arī norādīja, ka Turcija turpinās ārvalstu "Islāma valsts" kaujinieku izsūtīšanu uz viņu mītnes valstīm arī gadījumos, ja šīs valstis atteiksies šīs personas uzņemt.

"Jums vajadzētu pārskatīt savu pozīciju pret Turciju, kuras cietumos ir daudz "Islāma valsts" kaujinieku un kura tos kontrolē Sīrijā," Erdoans brīdināja ES.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien vienojās par tiesisko regulējumu, kas ļauj blokam noteikt sankcijas pret Turciju saistībā ar gāzes iegulu izpēti Kipras piekrastē, ko ES uzskata par nelikumīgu.

Pēc pirmdienas lēmuma ES varēs noteikt iebraukšanas aizliegumus un iesaldēt aktīvus fiziskām un juridiskām personām, kas uzskatāmas par atbildīgām par urbšanas darbiem Kipras ekonomiskajā zonā, lai pētītu gāzes atradnes.