foto: ekrānuzņēmums no video
Vīrietis Anglijā ar savu oriģinālo CV sajūsmina potenciālos darbadevējus
2019. gada 11. novembris, 16:30

Vīrietis Anglijā ar savu oriģinālo CV sajūsmina potenciālos darbadevējus

Jauns.lv

Mūsdienās izcelties un ieinteresēt potenciālo darbadevēju, nosūtot vien savu CV jeb dzīves aprakstu, mēdz būt ļoti sarežģīti, tomēr Lī Maknīlam no Lankašīras Anglijas ziemeļrietumos tas izdevies ļoti veiksmīgi.

Kad 30 gadus vecais Lī uzzināja, ka nākamā gada janvārī viņa darba attiecības ar pašreizējo uzņēmumu beigsies, viņš lieki laiku netērēja un nolēma meklēt nodrošinājumu nākotnei jau tagad. Zinot, ka darba tirgū konkurence ir liela, vīrietis izlēma darba vietas meklēšanai pievērsties pēc iespējas radošāk.

Iedvesmojoties no kāda mūzikas video, Lī nolēma savu dzīves gājumu pasniegt kā brokastu pārslu paku. "Mūzikas video es redzēju milzīgu brokastu pārslu iepakojumu. Es nodomāju, ka mēs varētu izmantot ikdienišķus produktus, lai pasniegtu sevi. Es sāku meklēt dažādus dizainus, bet neko nevarēju atrast, tāpēc radīju pats savu," britu tabloīdam "Daily Mail" atklāj Lī.

Darbs pie pakas dizaina vīrietim prasījis 3 dienas. Pēc tam sekojusi konstruēšana. "Es izmēģināju dažādus veidus, lai pārliecinātos, vai līme turas. Tad es nolēmu savu darbu nofilmēt un ielikt sociālajos tīklos," stāsta Lī. Nakts laikā video savācis iespaidīgu skaitu skatījumu.

Lī kopumā izveidojis 10 brokastu pārslu paku CV. Uz tām viņš atklāj savas dažādās prasmes, to skaitā komunikācijas spējas un cilvēku vadību. Pārslu paciņai dots nosaukums "Lī Maknīlam vajadzīgs darbs", savukārt paciņas augšpusē atrodams aicinājums "veltīt mirklīti CV izbaudīšanai". Lieki piebilst, ka paciņās tik tiešām atrodamas brokastu pārslas.

Pēc video straujās izplatīšanās sociālajos tīklos, tai skaitā biznesa vietnē LinkedIn, Lī saņēmis neskaitāmus darba piedāvājumus.

Oriģinālais pieteikums tviterī raisīja diskusijas par citiem radošiem veidiem, kā atstāt iespaidu, lai garantētu ielūgumu uz darba interviju. "Esmu dzirdējis par puisi, kurš savu CV ielika picas kastē un piegādāja to vietējam itāļu restorānam. Viņš dabūja to darbu," atminas kāds. "Es esmu redzējusi gadījumu, kad persona pie sava CV pievienoja šokolādes batoniņu, kas ietīts papīrītī ar uzrakstu "Ja es neesmu pietiekoši atbilstošs šai vakancei, vismaz izbaudiet šokolādi"," norāda kāds cits.