foto: PA Wire/PA Images
Fūres saldētavā Eseksā atrastie 39 līķi visi bijuši vjetnamieši
2019. gada 7. novembris, 19:43

Fūres saldētavā Eseksā atrastie 39 līķi visi bijuši vjetnamieši

Jauns.lv / LETA

Refrižeratora kravas automašīnā Anglijas dienvidaustrumos pagājušajā mēnesī atrastie 39 mirušie cilvēki visi bija Vjetnamas pilsoņi, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas policija un Vjetnamas amatpersonas.

Lielbritānijā kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi

Lielbritānijā trešdien kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi. Līķi kravas auto atrasti industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē. Domājams, ka ...

gallery icon
12

Vjetnamas vēstniecība Londonā paziņoja, ka tai ar dziļām skumjām jāapstiprina, ka 23.oktobrī kravas automašīnā atrastais 31 vīrietis un astoņas sievietes bija no Vjetnamas.

Vēstniecība vēlreiz izteica līdzjūtību bojāgājušo cilvēku tuviniekiem un norādīja, ka vēstniecības darbinieki un Vjetnamas valdības delegācija  sniegs konsulāro aizsardzību un atbalstu bojāgājušo ģimenēm, lai palīdzētu nogādāt mirušos pēc iespējas ātrāk atpakaļ mājās.

Lielbritānijas policija apstiprināja, ka upuru ģimenes ir informētas, bet plašākas ziņas nesniedza.

Upuru līķi tika atrasti 23.oktobrī piekabē refrižeratorā industriālā parkā Eseksā, uz austrumiem no Londonas. Piekabe Lielbritānija nokļuva ar kuģi no Beļģijas.

Lielbritānijas policija sākotnēji ziņoja, ka bojāgājušie, visticamāk, ir Ķīnas pilsoņi, taču vairākas vjetnamiešu ģimenes pēc tam pauda bažas, ka mirušie varētu būt viņu tuvinieki.

Policija Lielbritānijā apsūdzējusi 25 gadus veco kravas automašīnas šoferi slepkavībā, naudas atmazgāšanā un sazvērestībā ar mērķi atbalstīt nelegālo imigrāciju. Policija arī pieprasījusi vēl viena aizdomās turamā izdošanu no Īrijas un meklē citus cilvēkus, kas varētu būt iesaistīti notikušajā.

Vjetnamā saistībā ar šo lietu aizturēti 11 cilvēki, bet nevienam no viņiem oficiālas apsūdzības vēl nav izvirzītas.