foto: EPA/Scanpix
Leiboristi piekrīt pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanai
Leiboristu līderis Džeremijs Korbins norādījis, ka partija ir gatava vēlēšanām.
Pasaulē
2019. gada 29. oktobris, 15:12

Leiboristi piekrīt pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanai

Jauns.lv / LETA

Lielākā Lielbritānijas opozīcijas partija - leiboristi - otrdien paziņojuši, ka atbalsta premjerministra Borisa Džonsona ieceri rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, lai gan par to datumu skaidrības joprojām nav.

Leiboristu līderis Džeremijs Korbins norādījis, ka partija ir gatava vēlēšanām un ka leiboristu atbalsts vēlēšanu izsludināšanai ir atkarīgs vienīgi no bezvienošanās breksita iespējas izslēgšanas.

Korbins piebildis, ka Eiropas Savienības (ES) lēmums atlikt breksitu līdz 31.janvārim nozīmē, ka bezvienošanās breksits vismaz uz trīs mēnešiem ir novērsts.

"Mēs tagad sāksim visambiciozāko kampaņu tādām patiesām pārmaiņām, kādas mūsu valsts vēl nav pieredzējusi," teikts Korbina izplatītajā paziņojumā.

Džonsons vēlas, lai vēlēšanas notiktu 12.decembrī, kamēr leiboristi un citas opozīcijā esošās partijas iestājas par 9.decembri.

Kā ziņots, Džonsons grasās otrdien iesniegt parlamenta jaunu likumprojektu par ārkārtas vēlēšanu izsludināšanu, un tiek prognozēts, ka parlaments varētu to apstiprināt tuvāko dienu laikā.