foto: EPA/Scanpix
Krievijas militārā lidmašīna uz nepilnu minūti pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu
Šī ir šogad otrā reize, kad Krievijas militārā lidmašīna neatļauti ielidojusi Igaunijas gaisa telpā.
Pasaulē
2019. gada 24. septembris, 16:52

Krievijas militārā lidmašīna uz nepilnu minūti pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu

Jauns.lv / LETA

Krievijas Gaisa spēku iznīcinātājbumbvedējs pirmdienas vakarā pārkāpis Igaunijas gaisa telpu netālu no Vaindlo salas Somu līcī, otrdien paziņoja Igaunijas Aizsardzības spēki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lidmašīna "Su-34" Igaunijas gaisa telpā bez atļaujas ielidoja netālu no Vaindlo salas un tur atradās nepilnu minūti.

Krievijas lidmašīnas transponders bija izslēgts un tai nebija lidojuma plāna, kā arī tā neuzturēja radiosakarus ar Igaunijas Gaisa navigācijas dienesta dispečeriem, liecina Aizsardzības spēku sniegtā informācija.

Igaunijas Ārlietu ministrija otrdien izsauca Krievijas vēstnieku Aleksandru Petrovu, lai iesniegtu viņam diplomātisku notu.

Taču Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza, ka "Su-34" pārkāpis Igaunijas gaisa telpu, veicot plānotu lidojumu virs Baltijas jūras.

"Krievijas Gaisa spēku lidmašīna 23.septembrī veica plānotu lidojumu uz Kaļiņingradas apgabalu virs neitrāliem Baltijas jūras ūdeņiem," lasāms ministrijas paziņojumā, kurā uzstāts, ka "Krievijas lidmašīnas apkalpe lidojuma laikā nepārtraukti uzturēja sakarus, tostarp ar Igaunijas gaisa satiksmes dispečeriem".

"Krievijas lidmašīnas lidojums stingri atbilda starptautiskajam gaisa telpas izmantošanas noteikumiem, nepārkāpjot nevienas valsts robežas, ko apliecina objektīvās kontroles līdzekļi," tajā piebilsts.

Šī ir šogad otrā reize, kad Krievijas militārā lidmašīna neatļauti ielidojusi Igaunijas gaisa telpā.

18.maijā Krievijas Jūras spēku lidmašīna bez atļaujas ielidoja Igaunijas gaisa telpā. Arī šis incidents notika netālu no Vaindlo salas un lidmašīna Igaunijas gaisa telpā atradās nepilnu minūti. Lidmašīnas "Tu-154" transponders bija ieslēgts un tai bija lidojuma plāns, bet lidmašīna neuzturēja radiosakarus ar Igaunijas dispečeriem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās