foto: Ekrānuzņēmums
Par sava 11 gadus vecā dēla nonāvēšanu izbraucienā ar laivu ASV aizturēts ietekmīgas meksikāņu ģimenes pārstāvis
Havjērs Burillo Askaraga
2019. gada 18. septembris, 13:35

Par sava 11 gadus vecā dēla nonāvēšanu izbraucienā ar laivu ASV aizturēts ietekmīgas meksikāņu ģimenes pārstāvis

Jauns.lv

Kalifornijā apcietināts uzņēmējs Havjērs Burillo (57), Meksikā slavenās un ietekmīgās Askaragu ģimenes pārstāvis, ziņo "BBC". Vīrietis arestēts pēc tam, kad laivas izbraucienā pāri bortam pārkritis un miris viņa 11 gadus vecais dēls.

Askaragu ģimenei pieder vadošais Meksikas telekanāls "Televisa", kas piedāvā pakalpojumus visā Latīņamerikā.

Burillo kopā ar savu ģimeni, tai skaitā 11 un 27 gadus vecajiem dēliem, svētdien bija devies izbraucienā ar motorlaivu netālu no Sanfrancisko. Kādā brīdī abi brāļi pārkrituši pār bortu, bet Burillo šķietami centies viņu glābt. Mediji vēsta, ka puišus pāri laivas malai pārrāvis milzīgs vilnis.

foto: Ekrānuzņēmums
Havjērs Burillo Askaraga

Esot alkohola reibumā, 57 gadus vecais Burillo ar aptuveni 10 metrus garo motorlaivu pietuvojies abiem ūdenī slīkstošajiem puišiem, nesavaldot smago transportlīdzekli un vairākas reizes puišus traumējot.

Tiburonas policijas šefs Maikls Kronins stāsta, ka slīkstošie cilvēki Burillo nolaidības dēļ vairākkārt pakļuvuši zem laivas, turklāt guvuši arī nopietnus savainojumus. Pirmais atpakaļ uz klāja uzvilkts 27 gadus vecais dēls, kurš bija sagriezis kājas. Mirkli vēlāk abi vīri no ūdens izvilkuši arī 11 gadus veco puisi.

foto: AP/Scanpix
Policijas pārstāvji preses konferencē par Havjēra Burillo lietu

Reibumā esošais Burillo pēc notikušā steidzies uz tuvāko jahtu piestātni, kur mediķi konstatēja jaunieša nāvi. Vecākais dēls nogādāts slimnīcā ar nopietniem kāju savainojumiem. Policija ziņo, ka Burillo ap plkst. 19 ziņojis ārkārtas dienestiem, ka viņa dēls ir ievainots un bezsamaņā. Likumsargi veikuši Burillo alkohola pārbaudes testu un secinājuši, ka vīrietis brauciena laikā bijis pamatīgā reibumā.

Burillo arestēts viņa 10 miljonu dolāru vērtajā mājā Belvederā, Kalifornijā. Viņš tiek apsūdzēts cilvēka nonāvēšanā ar ūdens transportlīdzekli, apzinātā bērna dzīvības apdraudēšanā, kā arī laivas vadīšanā apreibinošo vielu ietekmē. Ieslodzījumā gan Burillo nav pavadījis ilgu laiku, jo par viņu jau pirmdien iemaksāta 1 miljona ASV dolāru drošības nauda.

Havjērs Burillo Askaraga ir viens no Meksikas bagātāko ģimenu pārstāvjiem. Askaragu ģimenei piederošais "Televisa" uzskatāms par pasaulē lielāko mediju spāņu valodā. Pats Burillo darbojies nekustamo īpašumu biznesā. Viņam Meksikā pieder vairākas viesnīcas un restorāni, kā arī ekskluzīvs kūrorta komplekss Kalifornijā.