foto: ekrānuzņēmums no video
Transseksuālu bērnu dēļ dzimumneitrāla skola Anglijā aizliedz svārkus
“Mūsu karogs ir meiteņu brunči,” nāk prātā latviešu dziesma, redzot, kā britu skolnieces spiestas protestēt par tiesībām uz svārkiem.
Pasaulē
2019. gada 15. septembris, 06:23

Transseksuālu bērnu dēļ dzimumneitrāla skola Anglijā aizliedz svārkus

Kas Jauns Avīze

Politkorektums var būt fanātisks un pilnīgā pretrunā ar dažādību – kādas Anglijas skolas vadība ieviesusi dzimumneitrālas formas, pieprasot visiem tērpties biksēs.

Līdz ar jauno mācību gadu svārki šajā Lūisas vidusskolā Austrumsaseksā ir ārpus likuma. Vadība skaidro, ka tai bijušas bažas par pareizo svārku garumu meitenēm un turklāt esot jāņem vērā dažu skolēnu transpersonu vēlmes (viņu dzimuma identitāte ir visai izplūdusi).

Tos, kas nepakļaujas, sūtīs uz mājām pārģērbties un tikai pēc tam ielaidīs skolā. To jau pieredzējusi Nina Kallena, kura atnāca svārkos un netika pār slieksni: “Es nepirku jauno formu un neredzu jēgas tērēt tam naudu.” Gan skolēni, gan vecāki ir visai sašutuši un protesta akcijā aizstāvējuši izvēles tiesības. Izlaiduma klases audzēkne Libija Mureja teic, ka jau nopirkto apģērbu tagad būs spiesta izmest. Tikai tāpēc, ka dažas meitenes nēsāja pārāk īsus svārkus, pieņemt šādu lēmumu bijis netaisnīgi. “Meitenes saīsina sev svārkus, bet šo problēmu varēja atrisināt, ja tam vairāk sekotu. Ja viņi grib dzimumneitralitāti, vajadzēja ļaut visiem izvēlēties, ko nēsāt – bikses vai svārkus,” saka skolniece. Viņa arī atgādina, ka jaunas formas iegāde tikai deviņiem mēnešiem nav videi draudzīga.

Bijušais šīs skolas audzēknis, televīzijas raidījuma "Good Morning Britain" vadītājs Pīrs Morgans tviterī solidarizējas ar skolēniem un secina, ka “dzimumneitrālais neprāts” ir izgājis ārpus rāmjiem. “Ļaujiet meitenēm būt meitenēm un zēniem – zēniem,” raksta Morgans.

No Lūisas ievēlētā parlamenta deputāte, konservatīvo pārstāve Marija Kolfīlda tvīto: “Esmu ļoti satraukta, ka skola nepielaiž pie mācībām meitenes par to, ka viņas grib valkāt svārkus, un draud viņām ar policiju.” 2017. gadā skola jau aizliedza svārkus jaunuzņemtajām skolniecēm, bet tagad – visām. Tikai īpaši karstā laikā šī prasība bija mīkstināta, pēc tam vēstulē vecākiem sūdzoties, ka tas tikai radījis problēmas.

Tēmas