foto: Ekrānuzņēmums
Mediji: Turcijā mirušai 16 gadus vecai krievu tūristei slimnīcā izņemti sievišķie orgāni
16 gadu vecā Sofija nomira klīnikā Turcijā, un pēc viņas nāves radiem ir daudz neatbildētu jautājumu.
2019. gada 5. septembris, 20:59

Mediji: Turcijā mirušai 16 gadus vecai krievu tūristei slimnīcā izņemti sievišķie orgāni

Jauns.lv

13. jūlijā Turcijas kūrortpilsētā Alānijā (Alanjā) aprāvās 16 gadus vecas Krasnojarskas (Krievijā) iedzīvotājas dzīve. Viņa siltajā kūrortā ieradās kā tūriste, taču mājup pārbrauca tikai viņas mirstīgās atliekas. Veiktajā līķa sekcijā secināts, ka no meitenes izņemti sievišķie orgāni, raksta Igaunijas "Delfi".

Mirušās meitenes krustmāte izdevumam "MK Igaunija" pastāstījusi, ka no 16 gadus vecās Sofijas Lanšakovas Turcijas slimnīcā izņemti viņas iekšējie orgāni - dzemde un olnīcas. Pēc sievietes vārdiem, to atklājuši jau Krievijas ārsti, kad Sofijas līķis nogādāts viņas dzimtenē. 

Precīzs Krievijas pilsones nāves iemesls būšot zināms jau drīzumā, taču privātā slimnīca Turcijā kā meitenes nāves iemeslu nosauc peritonītu. Pēc tam, kad mirusī jau tika pārvesta uz Krieviju, ārstus un viņas tuviniekus aizdomīgus darījušas asinis uz palaga. Veiktajā sekcijā atklāts, ka Sofijas ķermenī vairs nav olnīcu un dzemdes, vēsta kaimiņvalsts mediji. Turcijas puse sākotnēji noliegusi sievišķo orgānu izņemšanu, bet vēlāk sacījuši, ka tas bijis nepieciešams pētījumu veikšanai, lai noteiktu precīzu Sofijas nāves cēloni.

Kā presei stāsta meitenes radinieki, viņi nav tikuši brīdināti, ka šāda procedūra vispār tiek praktizēta, un nav arī prasīta radu piekrišana orgānu izņemšanai. Sofijas krustmāte kopumā ir šokā par Turcijas veselības aprūpi, jo sākotnēji, kad meitenei kļuvis slikti ar veselību, pirmajā apmeklētajā klīnikā viņai teikts, ka tas ir rotavīruss, bet otrā klīnikā pirmās diagnozi noliedza un secināja, ka tas esot apendicīts. Tur Sofiju sāka ārstēt no saindēšanās, bet tā vietā, lai izskalotu kuņģi, viņa pieslēgta pie sistēmām, un viņai nav dots dzert, skaidro mirušās krustmāte. Pulksten 15.00 Sofija ievietota privātajā slimnīcā, pulksten 21. viņa pasludināta par mirušu. "Ja viņai bija kādas problēmas ar sievišķajiem orgāniem, kāpēc ārsti to nepateica, bet turpināja ārstēt saindēšanos?" vaicā jaunietes radiniece. 

Pēc Sofijas nāves klīnika Turcijā nav izsniegusi nekādus dokumentus un izziņas, raksta Igaunijas "Delfi", vien ārsti tuviniekiem pateikuši, ka asins analīzes meitenei "bijušas labas". Bet pēc Krievijas mediķu intereses par notikušo kolēģi Turcijā paziņojuši gluži pretējo - Sofijas Lanšakovas asinsaina esot bijusi ļoti slikta.