Pasaulē
2019. gada 4. septembris, 20:40

Džonsons nosauc Korbinu par vistu un izaicina opozīciju balsot par pirmstermiņa vēlēšanām

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons metis izaicinājumu opozīcijai, aicinot balsot par pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu 15.oktobrī, ja, kā paredzams, likumdevēji atbalstīs likumprojektu, kas nepieļauj bezvienošanās breksitu.

Opozīcijas iesniegtais "kapitulācijas likums", par kuru paredzēts balsojums trešdienas vakarā, "iedragā valsts spējas vest sarunas" ar Eiropas Savienību (ES), uzrunājot parlamenta deputātus, norādīja Džonsons.

"Šī valdība gatavojas panāk vienošanos ar mūsu draugiem Briselē," piebilda premjers, atkārtoti paužot pārliecību, ka ES līderi galu galā piekritīs izslēgt no breksita vienošanās tā dēvēto pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst robežkontroles atjaunošanu uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas.

foto: Ekrānuzņēmums
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons meta izaicinājumu opozīcijai un Leiboristu partijas līderi Džeremiju Korbinu nodēvēja par vistu.

Opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins paziņoja, ka leiboristi atbalstīs priekšlikumu par pirmstermiņa vēlēšanām ar nosacījumu, ka tiks pieņemts likumprojekts, kas paredz bezvienošanās breksita bloķēšanu. Līdzīgu viedokli pauda arī liberāldemokrāti un Skotijas Nacionālā partija.

Izstājoties no Eiropas Savienība (ES) bez vienošanās, Lielbritānija būs pamesta ASV prezidenta Donalda Trampa un ASV korporāciju žēlastībai, brīdinājis Korbins.

"Ciņa par breksita apturēšanu nav cīņa starp tiem, kas vēlas pamest ES, un tiem, kas vēlas dalības turpināšanu," publikācijā laikrakstā "Independent" norādījis Korbins.

"Tā ir daudzu cīņa pret tiem dažiem, kas ir nolaupījuši referenduma rezultātus, lai vēl lielāku varu un bagātību novirzītu tiem, kas atrodas pašā augšā. Tāpēc Leiboristu partija darīs visu, kas nepieciešams, lai apturētu bezvienošanās baņķieru breksitu."