foto: EPA/Scanpix
Par Ukrainas premjeru kļūst 35 gadus vecs mazpazīstams jurists
2019. gada 29. augusts, 20:21

Par Ukrainas premjeru kļūst 35 gadus vecs mazpazīstams jurists

Jauns.lv / LETA

Jaunievēlētais Ukrainas parlaments, kas ceturtdien pulcējies uz pirmo sēdi, premjerministra amatā apstiprinājis prezidenta Volodimira Zelenska izvirzīto Oleksiju Gončaruku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz šim mazpazīstamais 35 gadus vecais jurists Gončaruks prezidenta administrācijā nodarbojies ar ekonomikas jautājumiem. Pirms pāriešanas uz darbu prezidenta administrācijā viņš vadīja Eiropas Savienības (ES) finansēto konsultāciju biroju, kura mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi Ukrainā.

Uzrunā pirms balsojuma Gončaruks apsolīja beidzot likvidēt Ukrainā valdošo korupciju. Paredzēts, ka parlaments, kurā Zelenska dibinātajai partijai "Tautas kalps" ir absolūtais vairākums, ceturtdien izraudzīs arī citus jaunā kabineta locekļus, kā arī balsos par jauno ģenerālprokuroru un Ukrainas drošības dienesta (SBU) vadītāju.

Vienlaikus paredzēts, ka deputāti ceturtdien balsos arī par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz likumdevēju skaita samazināšanu. Gaidāms, ka amatus jaunajā valdībā saglabās tikai divi iepriekšējā kabineta locekļi - finanšu ministre Oksana Markarova un iekšlietu ministrs Arsens Avakovs. Deputāti jau nobalsojuši par darba turpināšanu līdz vēlam vakaram, lai tiktu galā ar plašo dienas kārtību.

Tēmas