foto: Shutterstock
12 gadus veca lieta, kas šokēja Austrāliju - tēvs, kurš badā nomērdēja meitu, varētu tikt atbrīvots no cietuma
Pasaulē
2019. gada 29. augusts, 15:05

12 gadus veca lieta, kas šokēja Austrāliju - tēvs, kurš badā nomērdēja meitu, varētu tikt atbrīvots no cietuma

Jauns.lv

Tēvs, kurš notiesāts par savas septiņus gadus vecās meitas nogalināšanu, kuras ķermenis no bada un dehidrēšanās jau līdzinājies mūmijai, lūdzis pirmstermiņa atbrīvošanu.

Lieta 2007. gadā šokēja Austrālijas sabiedrību – tēvs savu meitu Eboniju bija nomērdējis badā līdz nāvei. Meitene tikusi ilgstoši ieslēgta savā istabā bez ēdiena un iespējām aiziet uz labierīcībām. Istaba bijusi pilnīgi tukša, bērns tur nodzīvojis tik ilgi, kamēr nomiris badā. 

Tiesu medicīnas eksperts, kas 2007. gada 3. novembrī, dienā, kad meitene tika atrasta mirusi, apskatījis ķermeni, atzina, ka Ebonija bija dehidrējusies un izkāmējusi tik ļoti, ka viņas ķermenis atgādinājis mūmiju. 

“Tā bērna ķermenis izskatījās kā ar ādu pārvilkts skelets. Viņa septiņu gadu vecumā svēra vien 9 kilogramus,” tolaik presē stāstīja izmeklēšanas pārstāvis. 

Par bērna slepkavību 2007. gadā tika notiesāti abi Ebonijas vecāki. Sākotnēji viņiem tika piespriests mūža ieslodzījums, taču spriedums tika pārsūdzēts un pāri notiesāja ar 40 gadu cietumsodu. 

Pēc 12 cietumā pavadītiem gadiem tēvs lūdzis pirmstermiņa atbrīvošanu, joprojām turoties pie apgalvojuma, ka meitas slepkavībā vainojama tikai viņas māte. Tikmēr Ebonijas māte apgalvo, ka vainīgais ir viņas vīrs, kurš bijis narkotiku atkarīgais un fiziski iespaidojis ne tikai meitu, bet arī viņu pašu. 

Tiesa lēmusi lietu vēlreiz pārskatīt, lemjot, vai mirušās meitenes tēvs būtu atbrīvojams pirms noteiktā termiņa. 

Ebonija piedzima 2000. gadā, kad viņas māte bija vien 17 gadus veca. Meitenei tika diagnosticēts autisms. Lai gan ģimene atradusies sociālo dienestu uzraudzībā, neviens pat nenojauta, ka bērns tiek turēts badā. 

Izmeklētāji lēš, ka bērna badināšana varētu būt sākta 20 mēnešus pirms viņas nāves. 

Autopsijas rezultāti atklāja, ka bērna zarnās nebija nevienas pārtikas daļiņas. Viņas smadzenes bija atrofējušās no nepietiekamā uztura un Ebonijas sārtās plaušas norādīja – bērns ilgstoši nav ticis ārā, svaigā gaisā. 

Fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas slepkavības vietā un morgā, tiesnesis raksturojis kā visbriesmīgākās, kādas viņš savas ilgstošās darbības laikā jebkad redzējis. 

Tēmas