foto: LETA
Lietuvas prezidents: neticiet, ka Baltijas valstīm jākonkurē savā starpā
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda uzrunā klātesošos Baltijas ceļa 30. gadskārtai veltītajā svinīgajā pasākumā uz Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē.
Pasaulē
2019. gada 23. augusts, 22:50

Lietuvas prezidents: neticiet, ka Baltijas valstīm jākonkurē savā starpā

Jauns.lv / LETA

Baltijas valstis arī šodien iet vienā virzienā, un nav taisnība, ka tām jākonkurē, piektdienas vakarā sacījis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, uzrunājot cilvēkus Viļņas Katedrāles laukumā notiekošā "Baltijas ceļa" 30.gadaienai veltītā koncerta laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Neticiet, ja jums saka, ka mēs tagad ejam dažādos virzienos un konkurējam savā starpā. Tā nav patiesība. Esam līdzīgi, jo ejam vienā virzienā, gribēdami veidot saviem ļaudīm cilvēka cienīgu, rietumniecisku dzīvi, nodrošināt cilvēktiesības, un esmu pārliecināts, ka šai virzienā arī turpināsim iet," viņš uzsvēris.

Baltijas ceļa 30. gadskārtai veltīts pasākums Grenctālē

gallery icon
19

Nausēda atcerējies, ka tieši pirms trīsdesmit gadiem "Baltijas ceļā" kopā ar vecākiem un savu nākamo sievu Diānu stāvējis robežas Latvijas pusē, un atzinies, ka tieši tur viņš izteicis sievai bildinājumu.

"Šķērsojām robežu un redzējām, ka tur ir mazāk cilvēku. Tur arī palikām, jo sapratām, ka svarīgāk ir stāvēt visiem kopā, vienoti," viņš stāstījis. "Cilvēki, kuri brauca ar ģimenēm, draugu grupās, izstiepjot rokas, varbūt varēja aizpildīt pāris metrus, bet savās sirdīs viņi aptvēra simtiem, tūkstošiem kilometru - tik daudz viņi bija gatavi atdot cīņai par brīvību, jo lieliski apzinājās, ka otras izdevības var nebūt."

Dienā Nausēda pie "Baltijas ceļam" veltītās piemiņas zīmes uz Latvijas un Lietuvas robežas tikās ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu, kā arī ar Klaipēdas un Roķišķu iedzīvotājiem, kuri pirms 30 gadiem stāvēja šai "Baltijas ceļa" posmā.