foto: unsplash.com
Tanzānijā vēlas ieviest "precēto vīru reģistru", lai sargātu sievietes no krāpējiem
2019. gada 16. augusts, 14:41

Tanzānijā vēlas ieviest "precēto vīru reģistru", lai sargātu sievietes no krāpējiem

Jauns.lv

Dāresalāmas pilsētas deputāts Pols Makonda ierosinājis valstī ieviest "precēto vīru reģistru", lai tādējādi samazinātu laulības pārkāpumu gadījumus, kas sievietes nereti noved depresijā, ziņo "Fox News".

Sievietes Tanzānijā sūdzoties, ka vīrieši maldina viņas, solot apprecēt, kaut gan paši jau ir precējušies, sasauktā preses konferencē medijiem atklājis Makonda.

"Mūsu galvenais mērķis ir mazināt sirdssāpes šīm sievietēm, kuras cietušas no krāpniekiem," stāsta politiķis. "Kā valstsvīrs es neesmu priecīgs valstī pārvaldīt sievietes, kuras ir skumjas un salauztām sirdīm."

Politiķis ir iecerējis katrā reģionālajā birojā izveidot datu bāzi, kurā norādīts katrs vīrietis, kurš devis laulību solījumu. Tādējādi sievietes varēs pārliecināties, ka kungs, kurš viņu uzrunājis, tiešām ir brīvs savā attiecību statusā. Datu bāzē būtu iekļauts vīrieša vārds un uzvārds, kā arī fotogrāfija, bet cita informācija par to, tai skaitā, cik šāda reģistra izveidošana būtu likumīga, nav skaidra.

"Esmu saņēmis ļoti daudz sūdzību no jaunām sievietēm," apgalvo Makonda. "Šie apburošie vīrieši sola viņas precēt, bet pēc tam, kad ir izmantojuši, vienkārši pamet. Tas ir pazemojoši." Melīgie kungi sievietes atraujot no pārējām dzīves lietām, solot viņām mūžīgu laimi.

Šis nav vienīgais īpatnējais Pola Makonda aicinājums, sakarā ar valstī valdošajām cilvēku savstarpējām attiecībām. Pērn politiķis aicināja iedzīvotājus ziņot par homoseksuāliem cilvēkiem, jo Tanzānijā romantiskas attiecības starp viendzimuma cilvēkiem ir aizliegtas. Valdība gan toreiz distancējusies no Makondas ierosinājuma.

Tēmas