foto: EPA/Scanpix
Policija atklāj, kā nomiruši Kanādā bēguļojušie pusaudži, kuri turēti aizdomās par 3 slepkavībām
Pasaulē
2019. gada 14. augusts, 15:06

Policija atklāj, kā nomiruši Kanādā bēguļojušie pusaudži, kuri turēti aizdomās par 3 slepkavībām

Jauns.lv

19 gadus vecais Kems Makleods un 18 gadus vecais Braijers Šimegelskis atrasti miruši 7. augustā aizaugušā un pamestā reģionā. Tiesu medicīnas eksperts veicis autopsiju, secinot, ka abi pusaudži gājuši bojā pašnāvības rezultātā, proti, abi nošāvušies.

Tāpat policija apstiprinājusi, ka jaunieši miruši jau vairākas dienas pirms līķu atrašanas, tomēr precīzs nāves datums un laiks nav zināms. 

Kopā ar vīriešu mirstīgajām atliekām atrasti divi ieroči.

foto: EPA/Scanpix

Jauns.lv jau ziņoja, ka abi jaunieši bija izsludināti meklēšanā kopš jūlija beigām, kad britu Kolumbijas ziemeļos tika atrasti triju cilvēku līķi, ieskaitot kādu jaunu tūristu pārīti no Austrālijas.  

Slepkavības motīvs policijai tā arī nav zināms. “Ir prieks, ka cilvēki šajā reģionā atkal var uzelpot, nebaidoties, ka apkārt klīst divi slepkavas,” atzina policijas pārstāvis. 

Par ko ir stāsts

Kems Makleods un Braijers Šimegelskis sākotnēji tika uzskatīti par bezvēsts pazudušiem pēc tam, kad policija Britu Kolumbijā atrada sadedzinātu jauniešu automašīnu. Taču dažas dienas vēlāk policijai radušās pamatotas aizdomas, ka tieši abi it kā pazudušie jaunieši varētu būt vainojami tūristu slepkavībā.

Lukass Folvlers un Čīna Dīzī divas nedēļas pavadīja ceļojot pa Aļasku, kad viņu automašīna saplīsa netālu no Aļaskas šosejas, aptuveni 20 kilometrus no populāras tūristu apskates vietas un 500 kilometrus no vietas, kur sadedzināta tika atrasta Kema Makleoda un Braijera Šimegelska automašīna.   

Lukasa un Čīnas mirstīgās atliekas atrastas netālu no viņu salūzušās automašīnas. Policijai bija pamats uzskatīt, ka abas lietas ir savstarpēji saistītas.  

Tikmēr Braijera Šimegelska tēvs īsi pēc jauniešu pazušanas presē nāca klajā ar interviju, paužot, ka dēls piedalās “pašnāvnieku misijā” un kuru katru dienu mirs.

Tēmas