foto: AP/Scanpix
Grieķijas salā mirusī britu zinātniece varētu būt gājusi bojā negadījuma, ne slepkavības rezultātā
Britu zinātniece Natālija Kristofere.
Pasaulē
2019. gada 9. augusts, 12:55

Grieķijas salā mirusī britu zinātniece varētu būt gājusi bojā negadījuma, ne slepkavības rezultātā

Jauns.lv

Britu zinātniece Natālija Kristofere, kura rīta skrējiena laikā pazudu Grieķijā, Ikarijas salā, bet pēcāk tika atrasta mirusi, varētu būt gājusi bojā, nejauši iekrītot 65 pēdu dziļā aizā, vēsta britu mediji.

Sievietes līķis tika atrasts divas dienas pēc meklēšanas operācijas uzsākšanas. 

Pēc teritorijas apskates un situācijas izvērtēšanas, izmeklētājs Niks Karakautis atzinis, ka Kristofere mirusi, kritiena rezultātā gūstot smagu galvas traumu. 

Lai gan pagaidām slepkavības versija ir maz ticama, policija turpina lietas izmeklēšanu, gaidot DNS pārbaudes rezultātus. 

Jau ziņots, ka 35 gadus vecā sieviete pazuda šīs nedēļas sākumā, meklēšanā nekavējoties iesaistījās policija, ugunsdzēsēju brigāde un helikopters.Ceļš, pa kuru sieviete bija devusies rīta skrējienā, ved gar stāvām jūras klintīm. 

Sieviete Ikarijas salā bija ieradusies kopā ar savu dzīvesbiedru. Pirmdien viņiem bija jāatgriežas Kiprā, taču viņas partneris paziņoja, ka sieviete pazudusi.  
Natālija ir jau otrā zinātniece, kura mēneša laikā pazudusi Grieķijas salā. Jūlijā Krētā pazuda 59 gadus vecā ASV zinātniece Sūzena Etona. Sievietes kolēģi sacēla trauksmi 2. jūlijā, kad Sūzena neatgriezās no rīta vingrošanas. 
Viņas ķermenis tika atrasts Otrā pasaules kara militārajā bunkurā, ko Krēta izmantoja nacistu okupācijas laikā. Izmeklētāji atklāja, ka sieviete tikusi izvarota un pēc tam nogalināta.