foto: unsplash.com
Sievietēm Barselonā oficiāli atļauts peldēties bez krūštura
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 7. augusts, 22:46

Sievietēm Barselonā oficiāli atļauts peldēties bez krūštura

Jauns.lv

Barselonas pilsētas dome lēmusi, ka sievietēm ir atļauts peldēties bez krūštura jebkurā no pilsētas iekštelpu vai āra baseiniem, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Varasietādes paziņojušas, ka peldbaseinos Barselonā nedrīkst diskriminēt sievietes, kuras vēlas peldēties bez krūštura, jo vīrieši varot darīt to pašu. 

Katalonijas organizācija “Mugrons Lliures” pilsētas domei iesniegusi sūdzību, norādot, ka vairākos publiskos peldbaseinos sievietēm šovasar izteikti aizrādījumi par peldēšanos puskailām. Sūdzībā uzsvērts, ka šāds aizliegums ir diskriminējošs un pretrunā ar likumu.

Barselonas dome ir piekritusi organizācijas sūdzībai. Ikvienam pilsētas peldbaseinu pārvaldniekam nosūtīts ziņojums, kurā norādīts, ka sievietēm turpmāk nedrīkst aizliegt peldēties bez krūštura, kā arī atgādināts par vienlīdzību starp sievieti un vīrieti.

Barselonas domes pārstāvis CNN norāda, ka neesot rakstiska likuma par to, kāda veida apģērbs cilvēkiem jānēsā peldbaseinus, taču diskriminācija dzimuma dēļ ir aizliegta. Pārstāvis uzsvēra, ka peldēšanās bez krūštura Spānijas otrajā lielākajā pilsētā neesot nekāds jaunums.

Pēc publiski paustā domes lēmuma organizācija sociālajā vietnē “Twitter” paudusi sajūsmu par jaunumiem, norādot, ka Barselona šobrīd ir vēl brīvāka un egalitārāka.