foto: REUTERS/SCANPIX
Trīs mēnešu laikā 132 ciematos Indijā nav piedzimusi neviena meitene
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 23. jūlijs, 12:08

Trīs mēnešu laikā 132 ciematos Indijā nav piedzimusi neviena meitene

Jauns.lv

Utarkaši pilsēta Indijā izplatījusi paziņojumu par aizdomām, ka valstī masveidā tiek veikti nelikumīgi, uz bērna dzimumu balstīti aborti. Kā ziņo Dienvidāzijas ziņu aģentūra "ANI", 132 Indijas ciematos pēdējo trīs mēnešu laikā nav piedzimusi neviena meitene.

Kopumā šajos ciematos sievietes dzemdējušas 216 jaundzimušos. Visi no tiem bijuši zēni.

"Mēs esam identificējuši apriņķus, kuros jaundzimušo meiteņu skaits ir 0 vai arī mērāms viencipara skaitļos. Pašlaik notiek šo apvidu monitorēšana, lai noskaidrotu, kas ietekmējis šo nevienlīdzīgo dzimstību. Mēs veiksim aptauju un pētījumu," ziņo Utarkaši pilsētas pārstāvji.

Uz bērna dzimumu balstīts aborts Indijā ir aizliegts kopš 1994.gada. Neskatoties uz to, valstī joprojām tiek veikti nelegāla sieviešu dzimtes embriju likvidēšana, jo meitenes tiek uzskatītas par finansiālu slogu ģimenēm.

Zināms, ka Indijas sabiedrībā pastāv priekšstats, ka vīrieši ir augstākstāvoši par sievietēm. Zēna piedzimšanas gadījumā ģimene mēdz rīkot lepnas svinības, kamēr meitas piedzimšana netiek augstu novērtēta.

Masu kāzās Indijā izprecina meitenes, kurām nav tēvu

Masu kāzās Indijā izprecina meitenes, kurām nav tēvu

gallery icon

Lai gan tas kopš 1961.gada ir aizliegts, daudzas ģimenes Indijā joprojām maksā milzīgu pūra naudu, lai izprecinātu savu meitu. Tikmēr dēli tiek uzskatīti par savu vecāku vecumdienu nodrošinātājiem. Indijā ir pieņemts vairākām paaudzēm dzīvot kopā.

Balstoties uz statistikas datiem, pašlaik uz 1000 vīriešiem Indijā ir aptuveni 930 sieviešu. Kopējais Indijas iedzīvotāju skaits ir 1,33 miljardi.

Musulmaņu masu kāzas Indijā

Masu musulmaņu māzas Indijā.

gallery icon

Tēmas