foto: SIPA/Scanpix
Lepēnai būs jāstājas tiesas priekšā par tvītiem ar "Islāma valsts" propagandas attēliem
Lepēna šos attēlus publiskoja 2015.gada decembrī pāris nedēļas pēc tam, kad "Islāma valsts" teroristi Parīzē bija nogalinājuši 130 cilvēkus.
Pasaulē
2019. gada 12. jūnijs, 20:31

Lepēnai būs jāstājas tiesas priekšā par tvītiem ar "Islāma valsts" propagandas attēliem

Jauns.lv / LETA

Galēji labējās Francijas Nacionālās apvienības (RN) līderei Marinai Lepēnai būs jāstājas tiesas priekšā par tvītiem ar teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas attēliem, kuros redzami teroristu nogalināto cilvēku ķermeņi, trešdien ziņu aģentūrai AFP atklājis avots tiesu sistēmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lepēna šos attēlus publiskoja 2015.gada decembrī pāris nedēļas pēc tam, kad "Islāma valsts" teroristi Parīzē bija nogalinājuši 130 cilvēkus. Attēlu publiskošana izpelnījās plašu nosodījumu Francijā.

Tiesnesis Parīzes piepilsētā Nantērā nolēmis, ka Lepēnai jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par vardarbīgu attēlu izplatīšanu ar iespēju, kas tos var redzēt arī bērni. Francijā par to maksimālais sods ir trīs gadi cietumā un 75 000 eiro liela sodanauda.

Pagājušajā gadā izmeklēšanas tiesnesis šajā lietā norīkoja Lepēnu uz pārbaudi pie psihiatra.

50 gadus vecā Lepēna uzskata, ka lietas ierosināšana pret viņu par tvītiem ir viņas vārda brīvības ierobežošana.

Vienā no Lepēnas publicētajiem attēliem bija redzams ASV žurnālists Džeimss Folijs, kuram nocirsta galva. Citā attēlā bija redzams, kā tanks pārbrauc pāri cilvēkam, bet vēl citā bija redzams, kā krātiņā dzīvs tiek sadedzināts jordāniešu pilots.

Lepēna zem attēliem norādīja, ka "Islāma valsts" ir tāda.

Vēlāk viņa izdzēsa attēlu ar Foliju, jo žurnālista ģimene bija to lūgusi. Lepēna apgalvoja, ka nav zinājusi, kas ir attēlā redzamais cilvēks.

Pagājušajā mēnesī Eiropas Savienības (ES) Tiesa paturēja spēkā lēmumu, ar kuru Lepēnai piespriests atmaksāt gandrīz 300 000 eiro, ko viņa izmaksājusi vienam no palīgiem neatbilstoši Eiropas Parlamenta (EP) noteikumiem.

Izmeklēšanā atklājās, ka nauda no 2010.gada līdz 2016.gadam izmaksāta Lepēnas palīgam, kas nodarbojies ar partijas lietām, nevis pildījis ar EP darbu saistītus uzdevumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās