foto: Twitter
Vides aktīvisti pieķēdējušies pie Merkeles kancelejas žoga
Vides aktīvisti pieķēdējušies pie Angelas Merkeles kancelejas žoga.
Pasaulē
2019. gada 11. jūnijs, 16:08

Vides aktīvisti pieķēdējušies pie Merkeles kancelejas žoga

Jauns.lv / LETA

Vairāki desmiti vides aktīvistu Vācijā otrdien pieķēdējušies pie Angelas Merkeles kancelejas žoga, pieprasot kanclerei izsludināt "ārkārtas stāvokli klimata jomā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Protesta dalībnieki - kustības "Extinction Rebellion" aktīvisti - atslēgas savai atbrīvošanai nosūtījuši visām 13 Vācijas federālajām ministrijām kopā ar vēstuli, kurā formulē savas prasības, tostarp līdz 2025.gadam praktiski likvidēt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izmešus.

"Pašreizējā klimata politika apdraud nākotni," paziņoja 17 gadus vecs demonstrants, kurš vēlējās palikt anonīms. "Mums fiziski būs jāsamaksā par šodienas bezdarbību," piebilda aktīvists.

Aktīviste, kas teica, ka viņu sauc Natālija, norādīja, ka protesta akcijas mērķis ir "pievērst uzmanību klimata katastrofai".

"Mēs vēlamies medijiem un politiķiem pateikt patiesību par klimata krīzi, un ir jāizsludina ārkārtas stāvoklis klimata jomā," viņa paskaidroja.

Kopā ar apmēram 50 atbalstītājiem pieķēdētie aktīvisti skandēja saukli no "Piektdienas nākotnei" demonstrācijām: "Ko mēs vēlamies? Taisnīgumu klimatam! Kad mēs to vēlamies? Tagad!"

"Extinction Rebellion" sevi raksturo kā starptautisku kustību, kas izmanto nevardarbīgas pilsoniskās nepakļaušanās akcijas, "lai panāktu radikālas pārmaiņas, kas līdz minimumam samazinātu cilvēces izmiršanas un ekoloģiskā sabrukuma risku".