foto: Ekrānuzņēmums
Trīskājains suns Taizemē no zemes izrok dzīvu apraktu mazuli
Suns Pingpongs, kurš izglābis aprakto mazuli. Viena no suņa pakaļkājām ir paralizēta.
2019. gada 18. maijs, 23:58

Trīskājains suns Taizemē no zemes izrok dzīvu apraktu mazuli

Jauns.lv

Kāds trīskājains suns Taizemē izglābis dzīvību zemē apraktam mazulim, vēsta medijs "The Independent". Jaundzimušo aprakusi kāda 15 gadus veca pusaudze, kura, visticamāk, savu grūtniecību slēpusi no vecākiem.

Taizemē suns vārdā Pingpongs, kurš pārvietojas uz trīs kājām, jau nodēvēts par varoni. 

Kā stāsta suņa saimnieks, viņa mīlulis pēkšņi sācis rakt zemi un skaļi riet, signalizējot saimniekam par atradumu. Vīrietis, pateicoties savam sunim, ieraudzījis, ka no zemes izslējusies mazuļa kāja.

Vietējie 2,3 kilogramus smago mazuli ātri nogādājuši slimnīcā, kur ārsti secinājuši, ka jaundzimušā veselībai briesmas vairs nedraud. Jaundzimušais izdzīvojis, jo bijis aprakts ļoti seklā bedrē.

Sakarā ar notikušo aizdomās par slepkavības mēģinājumu un bērna pamešanu bezpalīdzīgā stāvoklī aizturēta mazuļa māte - 15 gadus veca pusaudze. Meitenes vecāki izteikuši vēlmi audzināt pamesto mazuli, bet policija vēl nav izlēmusi, vai to atļaut.

Jaunajai meitenei piedāvāta psihologa palīdzība, tāpat tiks pārbaudīta meitenes garīgā veselība. "Viņa ļoti nožēlo notikušo un stāsta, ka rīkojusies impulsu vadīta. Viņa ir ļoti nobijusies, baidījusies, ka vecāki uzzinās, ka viņa ir stāvoklī," stāsta izmeklētāji.

Policija gatavojas jaunieti saukt pie atbildības, tikai jāpieņem pareizais soda mērs - arī viņa ir vēl tikai bērns un attiecīgajām iestādēm jārīkojas profesionāli, izturoties taisnīgi un apsverot visus apstākļus, stāsta likumsargi.

Savukārt varonis Pingpongs iespēju pārvietoties uz četrām kājām zaudējis pēc tam, kad viņu notriekusi automašīna. "Viņš ir ļoti lojāls un paklausīgs. Vienmēr palīdz man, kad dodos uz lauka kopt lopus. Pingpongu mīl viss ciemats. Tas ir apbrīnojami," par savu suni laimīgi priecājas viņa saimnieks. 

Tēmas