foto: Ekrānuzņēmums
"Boeing" paziņo, ka pabeigusi "737 MAX" programmatūras atjauninājumu
ASV lidsabiedrības plāno augustā atsākt "737 MAX" izmantošanu reisos.
Pasaulē
2019. gada 17. maijs, 12:58

"Boeing" paziņo, ka pabeigusi "737 MAX" programmatūras atjauninājumu

Jauns.lv / LETA

ASV aviokompānija "Boeing" paziņoja, ka ir pabeigusi programmatūras atjauninājumus lidmašīnas modelim "737 MAX", kas bija iesaistīts divās avārijās, kuru dēļ pārtraukti šo lidmašīnu reisi visā pasaulē.

Šis atjauninājums, kurā risināta problēma ar lidojuma vadības sistēmu, kas tiek vainota par abu lidmašīnu avārijām, ir jāapstiprina ASV un starptautiskajiem regulatoriem, kas lems par atļauju lidmašīnas atkal izmantot pasažieru pārvadājumiem.

ASV lidsabiedrības plāno augustā atsākt "737 MAX" izmantošanu reisos.

"Ethiopian Airlines" lidmašīnas avārijā Etiopijā gājuši bojā 157 cilvēki

gallery icon
51

Bet "Boeing" paziņojums, pēc kura pieauga kompānijas akcijas cena, izplatīts nedēļu pirms tam, kad ASV Federālā aviācijas pārvalde plāno informēt starptautiskos kolēģus par procesiem, kas ļautu lidmašīnas atkal izmantot.

"Tas ir nozīmīgs pagrieziena punkts, bet tas ir tikai viens solis," norādīja aviācijas konsultāciju kompānijas "Leeham" pārstāvis Skots Hamiltons, norādot, ka ASV Federālajai aviācijas pārvaldei nav daudz laika, lai izvērtētu programmatūras atjauninājumu.

Jūrā avarējušās Indonēzijas lidmašīnas glābšanas darbi un sērojošie radinieki

Indonēzijā iegāzusies jūrā iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna, un nav ziņu, ka kāds no aviolainerī esošajiem 188 cilvēkiem būtu izdzīvojis, pavēstījušas ...

gallery icon
37

"Boeing" informēja, ka ir veikti "737 MAX" izmēģinājumi ar atjaunināto programmatūru manevrēšanas raksturlielumu palielināšanas sistēmai. Izmēģinājumi notikuši vairāk nekā 360 stundu garumā 207 lidojumos.

"Drošība ir skaidra mūsu prioritāte, mēs esam pabeiguši visus programmatūras atjauninājuma inženierijas testu lidojumus un gatavojamies pēdējam sertifikācijas lidojumam," paziņoja "Boeing" vadītājs Deniss Muilenburgs.

Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā Etiopijā "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" ar 157 cilvēkiem, kas visi gāja bojā, avārijā lidmašīna strauji sāka lidot lejup, jo kļūda sensoru lasījumā kavēja pilotus pārņemt kontroli pēc pacelšanās, liecina sākotnējie izmeklēšanu secinājumi.