foto: EPA/Scanpix
Vācija un Nīderlande apturējušas militārās mācību operācijas Irākā
Vācijas karavīri apmāca kurdu kaujiniekus.
Pasaulē
2019. gada 15. maijs, 21:53

Vācija un Nīderlande apturējušas militārās mācību operācijas Irākā

Jauns.lv / LETA

Reģionā pieaugošās spriedzes dēļ Vācija un Nīderlande apturējušas militārās mācību operācijas Irākā, trešdien paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš šodien ASV Valsts departaments deva rīkojumu visiem ar ārkārtas darbiem nesaistītajiem vēstniecības darbiniekiem nekavējoties pamest Irāku.

ASV Centrālā pavēlniecība iepriekš paziņoja, ka ASV spēkiem Irākā un Sīrijā izsludināts paaugstināts trauksmes stāvoklis sakarā ar "ticamiem draudiem" no Irānas spēku puses reģionā.

"Vācijas armija ir apturējusi apmācības," paziņoja Vācijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis, piebilstot, ka karavīriem, kas pašreiz atrodas reģionā, izsludināts paaugstināts trauksmes stāvoklis.

Irākā pašreiz ir dislocēti gandrīz 160 Vācijas karavīri.

Avoti Vācijas armijā atklāja, ka lēmums apturēt apmācības pieņemts pēc vienošanās ar Vācijas partneriem koalīcijā, kas cīnās pret teroristu grupējumu "Islāma valsts".

Arī Nīderlandes Aizsardzības ministrija paziņoja, ka draudu dēļ aptur militārās mācību operācijas Irākā.

Starptautiskās koalīcijas ietvaros vairāk nekā 50 Nīderlandes karavīru Irākā apmāca kurdu spēkus Erbīlā, ziņoja aģentūra ANP.

Aizsardzības ministrijas mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka Nīderlande arī nosūtījusi uz Bagdādi divus militāros padomniekus un četrus civilos ekspertus.

Lietuva, kurai ir astoņi karavīri Irākā, paziņoja, ka neplāno apturēt savu misiju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās