foto: EPA/Scanpix
Britu liberāldemokrāti EP vēlēšanās startēs ar saukli "Piekāst breksitu"
"Mēs esam proeiropeiska partija 50 gadus," sacīja Liberāldemokrātu partijas līderis Vinss Keibls.
Pasaulē
2019. gada 9. maijs, 14:48

Britu liberāldemokrāti EP vēlēšanās startēs ar saukli "Piekāst breksitu"

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas Liberāldemokrātu partija ceturtdien paziņoja, ka tās sauklis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs "Piekāst breksitu".

Centriskā partija, kurai bija labi rezultāti pagājušās nedēļas municipālajās vēlēšanās, šobrīd cenšas nostiprināt savu profilu kā tradicionāla proeiropeiska partija.

"Mēs esam proeiropeiska partija 50 gadus," intervijā laikrakstam "The Guardian" sacīja partijas līderis Vinss Keibls.

Liberāldemokrātiem jārēķinās ar konkurenci no jaunās organizācijas "Change UK" puses, kurā apvienojušies bijušie konservatīvo un leiboristu likumdevēji, kas iebilst pret izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un atbalsta vēl viena referenduma rīkošanu par breksitu.

Saukli "Piekāst breksitu" līdz šim izmantojuši tikai kampaņas aktīvisti, arī ekscentriskais uzņēmējs Čārlijs Malinss, kurš milzīgu plakātu ar šo frāzi izvietojis virs sava uzņēmuma "Pimlico Plumbers" ēkas.

Kā norāda "The Guardian", kandidāti, kuriem pret šo saukli ir iebildumi, varēs izmantot kampaņas materiālus ar saukli "Apturēsim breksitu".

Lielās valsts mēroga breksita pretinieku partijas - liberāldemokrāt, "Change UK" un "zaļie" - nav spējušas izveidot aliansi uz 23.maija EP vēlēšanām.

Sabiedriskās domas aptaujās vadībā atrodas Naidžela Farāža vadītā Breksita partija, kas startē ar vienkāršu saukli, ka valdība ir nodevusi 2016.gada breksita referenduma rezultātus.