foto: Ekrānuzņēmums
ASV ģenerālis Tods Volterss iecelts par NATO Eiropas spēku pavēlnieku
Ģenerālis Tods Volterss līdz šim dzīvoja Vācijā, kur komandēja ASV gaisa spēkus 104 valstīs Eiropā, Āfrikā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un citur.
Pasaulē
2019. gada 3. maijs, 21:10

ASV ģenerālis Tods Volterss iecelts par NATO Eiropas spēku pavēlnieku

Jauns.lv / LETA

ASV gaisa spēku komandieris Eiropā, ģenerālis Tods Volterss piektdien iecelts par NATO Eiropas spēku pavēlnieku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Volterss nomaina amatā ģenerāli Kērtisu Skaparoti, kurš bijis NATO spēku pavēlnieks Eiropā kopš 2016.gada maija.

Šis darbs ir "viens no visizaicinošākajiem un svarīgākajiem militārajiem amatiem pasaulē", pilnvaru nodošanas ceremonijā Beļģijas pilsētā Monsā pavēstīja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Volterss līdz šim dzīvoja Vācijā, kur komandēja ASV gaisa spēkus 104 valstīs Eiropā, Āfrikā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un citur.

Volterss ieņēma arī galvenā ASV spēku komandiera amatu Eiropā, kur bija atbildīgs par visu NATO dalībvalstu pretgaisa un pretraķešu aizsardzību.

Volterss jaunos pienākumus NATO uzņemas laikā, kad alianse gatavojas Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT) izjukšanai.

ASV un NATO apgalvo, ka Krievijas spārnoto raķešu sistēma SSC-8 pārkāpj INFT, kuru Vašingtona un Maskava parakstīja 1987.gadā. Vašingtona februāra sākumā paziņoja, ka sāk sešu mēnešu izstāšanās procesu no līguma, un Krievija tūlīt pēc tam nāca klajā ar līdzīgu paziņojumu.