foto: Facebook.com/Solo_swimmer
Vīrietis uzstāda pasaules rekordu, 54 dienās nopeldot 580km garu ezeru, kas pilns ar krokodiliem
Pasaulē
2019. gada 25. aprīlis, 13:51

Vīrietis uzstāda pasaules rekordu, 54 dienās nopeldot 580km garu ezeru, kas pilns ar krokodiliem

Jauns.lv

Pirms sešiem gadiem 45 gadus vecais Martins Hobs nebija nopeldējis pat 1,5 kilometru garu distanci, taču šonedēļ viņš uzstādījis pasaules rekordu, nopeldot 580 kilometru garo Malāvijas ezeru Āfrikā, ziņo CNN.

Hobs rekordu uzstādījis trešdien, 24. aprīlī, kļūstot par pirmo cilvēku pasaulē, kurš pārpeldējis Malāvijas ezeru 54 dienas pēc kārtas. 

Dienvidāfrikas peldētājs savu sportista karjeru sāka kā velomaratonists, bet pēc muguras diska trūces ārsti lieguši viņam nodarboties ar šo sporta veidu, bet ieteikuši pievērsties peldēšanai. Tā Martinam bija jauna motivācija iesaistīties jaunos piedzīvojumos, parādot pasaulei uz ko viņā patiesībā ir spējīgs. 

“Es vienkārši negribētu tikt apglabāts kā parasts puisis, kurš visu dzīvi smagi strādājis. Ir jauki atstāt pēc sevis pēdas,” CNN sacīja peldētājs. 

Peldēšana 54 dienas pēc kārtas nozīmēja arī to, ka Martinam bija jātiek galā ar dažādiem laikasptākļiem, piemēram, viesuļvētru, kas ezerā radīja milzu viļņus. 

Hobs dienā nopeldēja aptuveni 11 kilometru garu distanci. Nepadoties palīdzējušas domas par ēdienu un to, cik tālu jau nonākts. 

Martins Hobs izmantojis peldi kā veidu, lai piesaistītu naudu “Smile Foundation” labdarības fondam, kas palīdz bērniem ar sejas deformācijām. Vīrietis arī plāno sarakstīt grāmatu, lai iegūtu vēl vairāk naudas, ko novirzīt labdarības fondam.

Malāvijas ezers aptver visu Āfrikas austrumu piekrasti un ir pazīstams kā simtiem plēsīgu krokodilu mājvieta.