foto: Ekrānuzņēmums
Nogalināti bēgot: brālis un māsa izdzīvo Šrilankas viesnīcas sprādzienā, bet mirkli vēlāk mirst nākamajā teroraktā
Amēlija (15) un viņas brālis Daniels Linsijs (19).
2019. gada 24. aprīlis, 06:18

Nogalināti bēgot: brālis un māsa izdzīvo Šrilankas viesnīcas sprādzienā, bet mirkli vēlāk mirst nākamajā teroraktā

Jauns.lv

Teroristu pašnāvnieku sarīkotajos sprādzienos Lieldienu laikā Šrilankā bojā gājuši 310 cilvēki, no kuriem 8 bijuši Lielbritānijas pilsoņi, paziņojusi policija. Lielbritānijas mediji sākuši atklāt arī mirušo identitāti un sirdi plosošus stāstus par bojā gājušajiem, tostarp brāli un māsu, kuri izbēguši no viena sprādziena, bet dzīvību zaudējuši nākamajā, ziņo medijs "The Daily Mail".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

19 gadus vecais Daniels Linsijs un viņa jaunākā māsa Amēlija (15) kopā ar tēvu Metjū brokastoja viesnīcas "Shangri-La" restorānā pirms došanās mājup.

foto: Ekrānuzņēmums
Amēlija (15) un viņas brālis Daniels Linsijs (19).

Pēc neilga mirkļa viesnīcas restorānā tika detonēta bumba. Jauniešiem sprādzienā izdevās izdzīvot, bet, skrienot cauri viesnīcas gaiteņiem, nogranda nākamais sprādziens. Šoreiz abi jaunieši gāja bojā.

Atpakaļ mājās Lielbritānijā pie sievas un diviem dēliem, kuri ceļojumā nebija devušies, atgriezās tikai tēvs. 

Sēras Šrilankā: masu ceremonijā apbērē teroraktos nogalinātos

Šrilankā svētdien teroristu sarīkotajos sprādzienos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 310, jo vairāki cilvēki miruši no gūtajiem ievainojumiem, otrdien paziņoja policija. ...

gallery icon
30

"Es nespēju aprakstīt, cik briesmīgi tas bija. Cilvēki kliedza. Es biju kopā ar saviem bērniem, bija tumšs," notikušo atceras vīrietis. "Es uztraucos, vai nenotiks vēl viens sprādziens. Mēs skrējām un tas notika vēlreiz."

Abi bērni nokrituši uz grīdas un tēvs centies viņus glābt. "Viņi abi nekustējās, dēls izskatījās daudz sliktāk nekā meita. Es centos veikt atdzīvināšanas pasākumus. Kāda kundze teica, ka parūpēsies par manu meitu, kamēr nesu dēlu lejup pa trepēm līdz mediķiem. Viņu aizveda uz slimnīcu," traģiskos notikumus atstāsta Metjū. "Man šķita, ka ar meitu viss ir kārtībā. Es neredzēju viņu, jo biju ar Danielu. Vēlāk es uzzināju, ka viņi abi miruši."

foto: Facebook (Daniel Linsey)

Daniels bija students Vestminsteras Kingsvejas koledžā un aktīvi nodarbojies ar brīvprātīgo darbu, palīdzot Etiopijas bāreņiem un klaidoņiem Mongolijā. Amēlija, kuru tēvs raksturo kā "iekšēji un ārēji skaistu", bijusi skolniece skolā Hamersmitā.

Pāra vecākais dēls Dāvids (21), kurš gaidījis tēvu, brāli un māsu mājās no ceļojuma, stāsta, ka ģimenes locekļi baudījuši pēdējo atpūtas dienu: "Viņiem bija jāatgriežas mājās tās dienas vakarā. Tēvs vēl ir šoka stāvoklī. Viņš cenšas saglabāt mieru, jo man ir vēl mazāks brālis, kuram ir 12 gadi."

Par piedzīvoto Šrilankā uz vēsta rētas uz Metjū sejas. Līdz pat pēdējam brīdim vīrietis bija cerējis, ka vismaz meita ir izdzīvojusi sprādzienā, jo uz viņas ķermeņa nebija redzamas nopietnas traumas.

Dāvids stāsta, ka trijotne Lieldienu brīvdienās bija devusies apceļot Āziju. Pirms ierašanās Šrilankā viņi paviesojušies Vjetnamā. Daniels vienmēr vēlējies aplūkot šo valsti un ģimene bijusi sajūsmā par redzētajiem ziloņiem.

Mediji atklāj vēl divu Lielbritānijas pilsoņu identitāti - bojā gājusi ārste, Rokingemas klīnikas direktore Sallija Bredlija un bijušais ugunsdzēsējs Bils Harops. 

Tāpat publiski paziņots, ka miruši dāņu miljardiera, firmas "Asos" akcionāra Andersa Holha Polsena trīs mazgadīgie bērni. Vēl mediji ziņo, ka mirušas divas Austrālijas pilsones - sieviete un viņas 10 gadus vecā meita.

Šrilankā sprādzienos baznīcās un viesnīcās vairāk nekā 300 bojāgājušie, simtiem ievainoto

Šrilankā svētdien gandrīz vienlaikus notikuši sprādzieni vairākās katoļu baznīcās un pieczvaigžņu viesnīcās, kuros gājuši bojā vairāk nekā 100 un ievainoti ...

gallery icon
61

Jau vēstīts, ka upuru skaits Šrilankā svētdien vairākās baznīcās un viesnīcās notikušajos sprādzienos pirmdien pieaudzis līdz 310. To vidū ir vairāki desmiti ārzemnieku, paziņojusi policija. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc Šrilankas Ārlietu ministrijas datiem, starp bojāgājušajiem ir vismaz 37 ārzemnieki - ASV, Bangladešas, Indijas, Japānas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Pakistānas, Portugāles un Turcijas pilsoņi. Savukārt Dānijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka starp bojāgājušajiem ir trīs Dānijas pilsoņi. Slimnīcās atrodas vismaz 19 ievainoti ārvalstnieki.