foto: Ekrānuzņēmums
Uz Eiroparlamentu pošas bijušā Itālijas diktatora Benito Musolīni mazdēls
50 gadus vecais bijušais zemūdenes jūrnieks Kaijo Džūlio Čezāre Musolīni startēs partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") sarakstā.
Pasaulē
2019. gada 9. aprīlis, 14:41

Uz Eiroparlamentu pošas bijušā Itālijas diktatora Benito Musolīni mazdēls

Jauns.lv / LETA

Itālijas diktatora Benito Musolīni mazmazdēls Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās gatavojas startēt nelielas galēji labējas partijas sarakstā, otrdien vēsta vietējie mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikraksts "Il Messaggero" ziņo, ka 50 gadus vecais bijušais zemūdenes jūrnieks Kaijo Džūlio Čezāre Musolīni startēs partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") sarakstā.

"Daudzi cilvēki vēlas iekļaut Musolīni sarakstā," laikraksts citē kandidāta teikto.

Argentīnā dzimušajam Musolīni nav politiskas pieredzes, bet, kā viņš skaidroja laikrakstam, "es, saprotams, esmu elpojis politiku visu dzīvi".

Laikrakstam "Il Fatto Quotidiano" viņš sevi raksturoja kā "postfašistu, kurš uz šīm vērtībām raugās neideoloģiskā veidā".

Viņš skaidroja, ka par kandidātu izraudzīts nevis uzvārda, bet vārdu pēc, kas ir vārdu "Gajs Jūlijs Cēzars" forma itāļu valodā, kā arī pienākuma apziņas un starptautiskās pieredzes dēļ.

Ievēlēšanas gadījumā Musolīni sola "aizstāvēt nacionālās intereses ar savu rīcību un balsojumiem" atbilstoši "Fratelli d'Italia" nacionālistiskajai nostājai.

Partija pērn Itālijas parlamenta vēlēšanās izcīnīja 4,4% balsu.