foto: Ekrānuzņēmums
Francijā diviem agresīviem vegāniem piespriests cietumsods
Sieviete Francijā iepērkas gaļas veikalā.
Pasaulē
2019. gada 8. aprīlis, 21:10

Francijā diviem agresīviem vegāniem piespriests cietumsods

Jauns.lv / LETA

Tiesa Francijā pirmdien piespriedusi cietumsodus diviem vegānu aktīvistiem par uzbrukumiem restorāniem un veikaliem, kas tirgo gaļu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktīvistu pāris - 23 gadus vecais jaunatnes darbinieks Sirils un 29 gadus vecā bērnudārza darbiniece Matilde - notiesāti par uzbrukumiem uzņēmumiem Francijas ziemeļos laika posmā no 2018.gada novembra līdz 2019.gada februārim.

Viņi notiesāti par dedzināšanu un postījumu nodarīšanu gaļas veikalos, zivju tirgotavās, restorānos un pārtikas veikalos.

foto: Ekrānuzņēmums
Sieviete Francijā iepērkas gaļas veikalā.

Aktīvistiem piespriesti desmit mēnešu un sešu mēnešu ilgi cietumsodi, taču viņiem, visticamāk, izdosies izvairīties no sēdēšanas aiz restēm, jo Francijas likumi atļauj cietumsodus, kas mazāki par diviem gadiem, aizstāt ar darbu sabiedrības labā.

Diviem citiem apsūdzētajiem, tostarp sievietei, kas tika apsūdzēta par līdzdalību uzbrukumos, piemērots nosacīts sešu mēnešu cietumsods.

Tiesa arī nolēma, ka apsūdzētajiem jāizmaksā kompensācija upuriem, kuru uzņēmumi cieta viņu noziedzīgās darbības rezultātā.

Sirils un Matilde, kuri agrāk nav bijuši tiesāti, atzinās, ka naktīs uzbrukuši veikaliem un uzņēmumiem, kas tirgo gaļu. Viņi atzinās, ka izdauzījuši logiem stiklus un apķēpājuši ēkas ar uzrakstiem.

Tēmas