foto: AFP/Scanpix
Par spīti aizrādījumiem par iejaukšanos Ukrainas prezidenta vēlēšanās, Merkele tiksies ar Porošenko
Vācijas kanclere Angela Merkele nākamnedēļ tiksies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.
2019. gada 5. aprīlis, 19:28

Par spīti aizrādījumiem par iejaukšanos Ukrainas prezidenta vēlēšanās, Merkele tiksies ar Porošenko

Jauns.lv / LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele nākamnedēļ tiksies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, piektdien pavēstīja viņas preses sekretārs, vienlaikus noraidot pieņēmumus, ka tā būtu iejaukšanās Ukrainas prezidenta vēlēšanās, kurās gaidāma sīva cīņa.

"Tā nav iejaukšanās. Ukrainas vēlētāji vēlēšanu otrajā kārtā izdarīs tādu demokrātisko izvēli, kādu uzskatīs par pareizu," sacīja Štefens Zeiberts, izsakoties par 21.aprīlī gaidāmo balsojumu.

"Kanclerei kontaktpersona vienmēr ir otras puses valdības vadītājs vai prezidents," norādīja Zeiberts, piebilstot, ka abiem līderiem ir neatliekami jautājumi, ko apspriest 12.aprīlī Berlīnē plānotajās sarunās.

Zeiberts atteicās izteikties par to, vai Merkele pirms vēlēšanām tiksies ar Porošenko sāncensi komiķi Volodimiru Zelenski.

Svētdien notikušajā Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā aktieris un studijas "Kvartal 95" mākslinieciskais vadītājs Zelenskis saņēma visvairāk balsu - 30,22%, otrajā vietā atstājot Porošenko ar 15,93% balsu.

Rīgā ierodas Ukrainas prezidents Petro Porošenko

Šodien vizītē Latvijā ierodas Ukrainas prezidents Petro Porošenko un viņa kundze Marina Porošenko. Plkst.11 notika Porošenko oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie ...

gallery icon