foto: REUTERS/SCANPIX
Malaizija atsakās atbrīvot Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa slepkavībā apsūdzēto vjetnamieti
Vjetnamas pilsone Doana Thi Huonga.
Pasaulē
2019. gada 14. marts, 07:40

Malaizija atsakās atbrīvot Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa slepkavībā apsūdzēto vjetnamieti

Jauns.lv / LETA

Malaizijas prokuratūra ceturtdien atteikusies atsaukt apsūdzības slepkavībā, kas saistībā ar Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa nogalināšanu 2017.gadā Kualalumpuras lidostā izvirzītas Vjetnamas pilsonei Doanai Thi Huongai, vēsta ziņu aģentūra "Bernama".

30 gadus vecās Doanas prāva notiks, kā plānots. Līdzīgas apsūdzības pret 27 gadus veco Indonēzijas pilsoni Siti Aisju, otru šajā lietā apsūdzēto, prokuratūra pirms dažām dienām atsauca.

Sagaidāms, ka prāva turpināsies 1.aprīlī. Ja tiesa Doanu atzīs par vainīgu, viņai draud nāvessods.

Doana un Siti Aisja bija apsūdzētas, ka diktatora pusbrāli 2017.gadā Kualalumpuras lidostā nogalinājušas ar indīgo vielu VX. Kā iepriekš skaidroja apsūdzētās, viņas ar viltu pārliecinātas, ka piedalās izjokošanā televīzijas realitātes šovā.

foto: AFP/Scanpix
Kims Čennams.

Kims Čennams tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā 2017.gada 13.februārī, un abas sievietes tika aizturētas dažas dienas pēc slepkavības. Slepkavība notika apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka indi slepkavības īstenotājām iedevuši ziemeļkorejieši. Kims Čennams mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Kims Čennams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čenira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čennamam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja. Kopš tā laika viņš dzīvojis ārpus valsts, galvenokārt Ķīnai piederošajā Makao.