foto: REUTERS/SCANPIX
Trampa padomnieks rekomendē Maduro pamest Venecuēlu
Nikolas Maduro.
2019. gada 1. februāris, 07:49

Trampa padomnieks rekomendē Maduro pamest Venecuēlu

Jauns.lv / LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons ieteicis Venecuēlas prezidentam Nikolasam Maduro izmantot amnestijas iespēju un pamest valsti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es vēlu Nikolasam Maduro un viņa galvenajiem padomniekiem ilgu un klusu pensiju, dzīvojot jaukā pludmalē kaut kur tālu no Venecuēlas. Viņiem būtu jāizmanto prezidenta Gvaido amnestija un jāvirzās uz priekšu, Jo ātrāk, jo labāk," tviterī raksta Boltons.

Gvaido pagājušajā nedēļā solīja apsvērt amnestiju Maduro un viņa sabiedrotajiem, ja tie palīdzētu atjaunot demokrātiju valstī.

Gvaido sacīja, ka amnestija ir iespējama jebkuram, kas būtu gatavs palīdzēt konstitucionālās kārtības atjaunošanā Venecuēlā.

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien atzina opozīcijas līderi Gvaido par likumīgo Venecuēlas pagaidu prezidentu, un daudzas Eiropas valstis sliecas rīkoties tāpat.

Jau ziņots, ka Venecuēlas parlamenta spīkers Huans Gvaido 23.janvārī pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju un vēl šonedēļ aicināja tautu uz protestiem, lai pārliecinātu armiju vērsties pret Maduro un piespiestu viņu sarīkot jaunas vēlēšanas.

Maduro tomēr negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.