foto: EPA/Scanpix
Tramps sola Gvaido atbalstīt Venecuēlas stabilitāti
ASV prezidents Donalds Tramps runājis pa telefonu ar Venecuēlas parlamenta spīkeru Huanu Gvaido.
Pasaulē
2019. gada 30. janvāris, 18:47

Tramps sola Gvaido atbalstīt Venecuēlas stabilitāti

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps runājis pa telefonu ar Venecuēlas parlamenta spīkeru Huanu Gvaido, kuru Tramps atzinis par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju, un solījis "atbalstīt Venecuēlas ceļu atpakaļ stabilitātē", trešdien pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Tramps cildinājis Gvaido "vēsturisko prezidentūras uzņemšanos", norādīja Sandersa, piebilstot, ka Tramps un Gvaido uztur regulārus kontaktus.

Tramps un Gvaido arī runājuši par plānotajiem protestiem pret Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro, kas paziņojumā nosaukts par "bijušo diktatoru".

foto: AFP/Scanpix
Gvaido pasludinājis sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Abi līderi apliecinājuši, ka strādās pie ASV un Venecuēlas saišu atjaunošanas, teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Gvaido pasludinājis sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju un aicinājis tautu uz protestiem, lai pārliecinātu armiju vērsties pret Maduro un piespiestu viņu sarīkot jaunas vēlēšanas.

Iedzīvotāji Venecuēlā pieprasa prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos

Desmitiem tūkstoši venecuēliešu trešdien izgājuši ielās, lai pieprasītu prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos un varas nodošanu opozīcijas kontrolētajam parlamentam. Kā ziņots ...

gallery icon
23

Maduro tomēr negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.