foto: Facebook.com
Šokējoši attēli atklāj Austrālijas karstuma viļņa patieso traģēdiju (brīdinām, nepatīkami skati!)
Pasaulē
2019. gada 24. janvāris, 08:43

Šokējoši attēli atklāj Austrālijas karstuma viļņa patieso traģēdiju (brīdinām, nepatīkami skati!)

Jauns.lv

Kamēr Eiropā cīnamies ar dziļajām sniega kupenām, Austrālijā joprojām turpinās karstuma vilnis. Briesmīgas fotogrāfijas, kurās redzami vairāki desmiti no sausuma un karstuma miruši Austrālijas savvaļas zirgi, atklāj patieso traģēdiju, ko nodara pārāk liels karstums.

Savvaļas zirgu līķi atrasti apmēram 20 kilometrus no Santa Teresa apgabala Austrālijas ziemeļos. Mākslinieka Ralfa Turnera uzņemtās fotogrāfijas šokējušas Austrālijas iedzīvotājus. Tajās redzami izžuvuši, daļēji sadalījušies savvaļas zirgu līķi. 

Savā “Facebook” kontā Ralfs rakstījis, ka tic – zirgi miruši no dehidrācijas, un ir nobažījies arī par citiem savvaļas dzīvniekiem. 

foto: Facebook.com

Pēdējās četrās dienas Austrālijā bijušas vienas no karstākajām visā valsts vēsturē, paziņojuši metereologi. Tarkūlas pilsētā, kas atrodas Austrālijas dienvidu daļā, temperatūra otrdien sasniegusi 49 grādus pēc Celsija. Pārējā valstī gaisa temperatūra turas vidēji 40 grādu līmenī.  

Karstuma vilnis Austrālijā sasniedz nebijušus rekordus

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka varasiestādes Austrālijā aicina cilvēkus dienas karstākajā laikā palikt mājās, izvairīties no tiešas saules stariem, pēc iespējas minimizēt fiziskas aktivitātes un regulāri dzert ūdeni. 

Valsts veselības aprūpes dienests brīdinājis cilvēkus par sliktu gaisa kvalitāti, jo līdz ar karstumu pieaugusi ozona koncentrācija.

Svelme Austrālijā

gallery icon