foto: EPA/Scanpix
Divgadīgs bērns Malagā iekritis akā: glābēji saskārušies ar tehniskām problēmām
Pasaulē
2019. gada 22. janvāris, 16:32

Divgadīgs bērns Malagā iekritis akā: glābēji saskārušies ar tehniskām problēmām

Jauns.lv

Glābēji, kuri Spānijas pilsētā Malagā jau vairāk nekā nedēļu cenšas izglābt ap 100 metru dziļā akā iekrituši bērnu, pirmdien saskārušies ar tehniskām problēmām, ziņo aģentūra "Reuters". 

Aka, kurā Malaga iekrita divus gadus vecais zēns, ir tikai 25 centimetrus plata, tāpēc neviens no glābējiem nespēj tajā iekļūt, lai bērnu izglābtu.

Drīz vien pēc notikušā tika pieņemts lēmums izrakt divas paralēlas akas, kurā kāds no glābējiem varētu iekļūt, bet to dziļumā izrakt horizontālu pāreju, kas ļautu nokļūt pie bērna.

foto: EPA/Scanpix
25 centimetrus platajā akā neviens no glābējiem nespēj iekļūt.

Pirmdien glābēji atskārtuši, ka vienu no jaunizraktajām akām nepieciešams paplašināt.

Kalnračiem, kuri notikuma vietā strādā dienu un nakti, paralēli izraktās akas izdevās pabeigt pirmdien. Glābēji jau sāka nostiprināt tās ar platām metāla caurulēm, cerot, ka horizontālu pārēju, kas ļautu atrast bērnu, varētu izrakt jau otrdien, tomēr nostiprināšanas darbi tika pārtraukti.

"Esam saskārušies ar tehniskām grūtībām, ko sagādājusi akas augsne pēc 40 metru dziļuma," šodien paziņojušas Malagas varasiestādes, atklājot, ka biezās metāla caurules tiks atkal izņemtas un pagaidām turpināsies urbšana.

"Nav iespējams novērtēt, cik ilgu laiku tas prasīs. Glābšanas operācija ir jau sākusies," teikts paziņojumā.

Malagā turpinās 100 metrus dziļā akā iekrituša bērna glābšana

gallery icon
23

Jau vēstīts, ka negadījums noticis netālu no Totalanas ciemata, kas atrodas kalnos Malagas ziemeļaustrumu daļā. Glābšanas darbi notikuma vietā sākti svētdienas, 13.janvāra, pēcpusdienā un turpinās joprojām.

Divus gadus vecā Džulena Rozelo vecāki Hosē un Vikija kopā ar glābējiem atrodas notikuma vietā dienu un nakti. Zēna tēvs medijiem pastāstījis, ka abi ar sievu ir satriekti par notikušo.

Spāņu mediji ziņo, ka ģimene 2017.gadā zaudēja trīs gadus vecu dēlu vārdā Olivers. Dodoties kopīgā ģimenes pastaigā gar pludmali, zēnu pēkšņi piemeklēja sirdstrieka.

Tēmas