foto: Ekrānuzņēmums
Sita teju līdz nāvei: Brēmenē 3 uzbrucēji ar koka gabalu brutāli piekauj AfD politiķi
Uzbrucēji sita Franku Magnicu ar koka gabalu, līdz viņš zaudēja samaņu.
Pasaulē
2019. gada 8. janvāris, 13:09

Sita teju līdz nāvei: Brēmenē 3 uzbrucēji ar koka gabalu brutāli piekauj AfD politiķi

Jauns.lv / LETA

Brēmenē Vācijas ziemeļrietumos pirmdien notika uzbrukums pret imigrāciju noskaņotās labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) vietējās nodaļas vadītājam Frankam Magnicam, kurš guva nopietnus ievainojumus un ir hospitalizēts, pavēstīja policija un AfD.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ņemot vērā upura darbu, mēs uzskatām, ka šis ir politiski motivēts uzbrukums," norādīja policija.

Uzbrukums Magnicam notika pirmdienas pēcpusdienā kādā laukumā Brēmenes centrā.

Policija un Brēmenes federālās zemes prokuratūra ir sākušas izmeklēšanu. Policija aicinājusi pieteikties šī uzbrukuma aculieciniekus.

Kā redzams fotogrāfijā, kuru savā tīmekļa vietnē publicējusi AfD Brēmenes nodaļa, politiķa seja ir stipri sasita - to klāj asiņojas brūces un lieli uztūkumi. Pierē Magnicam ir dziļa brūce.

Trīs uzbrucēji, kas bija aizklājuši savas sejas, nav identificēti, teikts AfD paziņojumā.

"Tie sita viņu ar koka gabalu, līdz viņš zaudēja samaņu, un ar spērieniem nogāza zemē," teikts partijas paziņojumā. Uzbrukumu apturējis kāds celtnieks. "Šī demokrātijai Vācijā ir drūma diena."

Kā tviterī norādīja AfD līderis Jergs Meitens, "gļēvajā un atbaidošajā" uzbrukumā Magnics "tika sists teju līdz nāvei".

Sociāldemokrātu Bundestāga deputāts Johanness Kārss uzsvēris, ka "vardarbība nekad nav pieņemama" un ka "ekstrēmisms jebkurā formā ir mēsli". Viņš Magnicam novēlēja drīzu atlabšanu.

Pagājušajā nedēļā spridzeklis, kas tika detonēts atkritumu tvertnē, nodarīja postījumu AfD Saksijas birojam. Sākotnēji tika aizturēti trīs aizdomās turamie, taču vēlāk pierādījumu trūkuma dēļ viņus atbrīvoja.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lejassaksijā vietējā AfD politiķa māja tika apķēpāta, bet partijas birojam uzbrukts ar krāsu bumbu.

Pēdējās parlamenta vēlēšanās AfD saņēma 13% balsu, kļūstot par trešo lielāko partiju Bundestāgā.

Sagaidāms, ka partijai būs labi rezultāti arī maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī trīs landtāgu vēlēšanās, kas šogad gaidāmas trijās austrumu federālajās zemēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas