foto: REUTERS/SCANPIX
Cietumā miris bijušais Venecuēlas naftas ministrs, kurš bija apsūdzēts korupcijā
Nelsons Martiness tika aizturēts pērnā gada 30.novembrī četras dienas pēc tam, kad Maduro viņu atcēla no amata.
Pasaulē
2018. gada 13. decembris, 08:33

Cietumā miris bijušais Venecuēlas naftas ministrs, kurš bija apsūdzēts korupcijā

Jauns.lv / LETA

Bijušais Venecuēlas naftas ministrs Nelsons Martiness, kurš bija apcietināts par apsūdzībām korupcijā, trešdien nomira cietumā, pavēstīja bijušais valsts naftas kompānijas PDVSA vadītājs Rafaels Ramiress, kurš ir opozīcijā valsts prezidentam Nikolasam Maduro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Martiness, kurš bijis arī PDVSA prezidents, tika aizturēts pērnā gada 30.novembrī četras dienas pēc tam, kad Maduro viņu atcēla no amata.

"Nelsons Martiness nupat nomira (..) gadu nolaupīts un mocīts pēc Maduro pavēlēm, kurš zināja par viņa hronisko slimību. Viņu pazemoja un liedza viņam tiesības uz aizstāvību un dzīvību. Maduro, JŪS esat atbildīgs," Ramiress rakstīja tviterī.

Prokurori apsūdzēja Martinesu un bijušo naftas ministru un PDVSA vadītāju Ramiresu par dalību korupcijas tīklā, kas esot pastāvējis Ramiresa vadītajā naftas sektorā.

Ramiress bija PDVSA prezidents apmēram 10 gadus no 2004.gada un bija toreizējā prezidenta Ugo Čavesa tuvāko aprindu cilvēks. Līdz pagājušajam gadam, kad viņam izcēlās konflikts ar Maduro, Ramiress bija Venecuēlas vēstnieks ANO.

Apcietinājumā Venecuēlā ir miruši arī citi cilvēki. Septembrī, atrodoties izlūkdienesta apcietinājumā, nomira viens no opozīcijas līderiem Karloss Andress Garsija.

Augustā gāja bojā opozicionārs Fernando Albans, izkrītot pa Venecuēlas izlūkdienesta štāba ēkas 10.stāva logu Karakasā. Valdība nosauca viņa nāvi par pašnāvību, bet Maduro kritiķi apgalvo, ka Albans ticis spīdzināts un izmests pa logu.

Saskaņā ar cilvēktiesību organizācijas "Foro Penal" datiem Venecuēlā ir 288 politieslodzītie.