foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijas tehnoloģiju forumā prezentētais modernais robots Boriss izrādās vīrietis kostīmā
Patiesība par robotu Borisu izrādījusies pavisam citāda.
Pasaulē
2018. gada 12. decembris, 16:48

Krievijas tehnoloģiju forumā prezentētais modernais robots Boriss izrādās vīrietis kostīmā

Jauns.lv

Krievijas TV kanāls “Rossia 24” nesen pārraidījis sižetu no Krievijas zinātnes un tehnoloģiju sasniegumu foruma, kurā demonstrētais it kā pasaulē modernākais robots izrādījies cilvēks kostīmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

11. decembrī Jaroslavļā sākās Krievijas zinātnes tehnoloģijas sasniegumu forums “Projektorija”, kas ar prezidenta Vladimira Putina svētību notiek ik gadu.

Foruma atklāšanas dienā telekanālu “Rossia 24” ieintriģējis kāds robotam līdzīgs tēls, kuru klātesošie saukuši par Borisu.

Boriss pratis skaitīt, dejot, kā arī gana veikli pārvietojies starp sanākušajiem ļaudīm un “Rossia 24” viņu demonstrējusi ziņu sižetā, kurā tobrīd stāstīts par pasaulē modernākajiem robotiem. Jāpiebilst, ka Boriss bija vienīgais robotam līdzīgais tēls forumā.

Borisu atmasko neveikla kustība kameras priekšā

Demonstrētais sižets un tajā redzētais daudziem skatītājiem raisījis aizdomas. Iemesli tām bijuši vairāki: Borisam neesot bijis manāms neviens sensors, kas regulētu robota kustības, pašas kustības esot atgādinājušas neveiklu cilvēku, nevis mehāniskas ierīces-robota darbības un iepriekš neviens par šāda robota eksistenci vai veidošanu neko nebija dzirdējis.

Pavisam drīz kļuva skaidrs, ka Boriss tik tiešām nebūt nav jaunākais vārds Krievijas robotikas un tehnoloģisko sasniegumu jomā.

No “Rossia 24” sižeta ekrānšāviņiem kļuvis skaidrs, ka Boriss patiesībā ir vīrietis robota kostīmā. Kādā no tiem cauri spraugām kostīmā redzams vīrieša kakls.

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Spraugā starp robota kostīma galvu un rumpja augšdaļu redzams cilvēka kakls.

Pavisam drīz internetā atrasta arī vietne, kur iespējams konkrēto ietērpu noīrēt. Tajā gan šis gana ticami izveidotais robota apvalks dēvēts par Aļošu. To lielākoties izmanto bērnu izklaides pasākumos.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Attēlā redzama foto ar daļēji uzģērbtu robota kostīmu "Aļoša", kuru, spriežot pēc visa, noīrējuši tehnoloģiskā foruma organizatori, pēcāk ietērpjot tajā prasmīgu robota artveidotāju.

Kā ziņo Tjournal.ru, forumā neviens arī neapgalvoja, ka Boriss ir īsts robots. “Rossia 24” sižetu iespējams noskatīties šeit (par robotu stāsta sižeta beigu daļā): 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas