foto: Ekrānuzņēmums
Rūpnīca, no kuras Vācijā noplūda šokolāde, jau atsākusi ražošanu
Ugunsdzēsēji ar lāpstām attīra ielu no šokolādes.
Pasaulē
2018. gada 12. decembris, 12:28

Rūpnīca, no kuras Vācijā noplūda šokolāde, jau atsākusi ražošanu

Jauns.lv

Vācijas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes pilsētas Verlas ugunsdzēsēji 10. decembrī bija spiesti doties uz neparastu ārkārtas situācijas novēršanu. Pārplūda vietējā saldumu ražošanas uzņēmuma viena no cisternām, kā rezultātā ielā izplūda aptuveni tonna brūnās šokolādes.

Vācu laikraksts "Soezter Anzeiger" ziņoja par mazu tehnisku defektu uzglabāšanas tvertnē, kas arī izraisījis šokolādes noplūdi no "DreiMeister" fabrikas.

Kompānijas vadītājs Markus Lukejs paziņojis, ka rūpnīca jau šodien atsāks darbību. Viņš piebilda: "Ja noplūde būtu notikusi tuvāk Ziemassvētkiem, tā būtu bijusi katastrofa."

"DreiMeister" ražo luksusa klases šokolādi, kas specializējas ar rokām darinātu cienastu veidošanā, kurus pēc tam tirgo specializēti mazumtirgotāji.

foto: Ekrānuzņēmums
Ugunsdzēsēji ar lāpstām attīra ielu no šokolādes.

Uzņēmumā strādā 130 darbinieki, bet sezonāli tiek pieaicināti vēl 50 līdz 80 strādnieki.

Tiklīdz karstā šokolādes masa atdzisa, uz ielas palika brūna, sacietējusi sega, kas padarīja ugunsdzēsēju darbu daudz sarežģītāku. Tīrīšana ilga vairāk nekā divas stundas, piedaloties 25 cilvēkiem.

Ugunsdzēsēji slēguši ielu un ar lāpstām izplūdušo šokolādi rūpīgi nošķūrējuši vienā pusē, lai uzkopšanas speciālisti varētu netraucēti notīrīt ielu.

"Mēs to visu savācām ar lāpstām," ziņu aģentūrai DPA sacīja Verlas brīvprātīgo ugunsdzēsēju vadītājs Karstens Korte. No pilsētas ielām nācās savākt aptuveni tonnu biezas brūnas šokolādes.  Lai notīrītu ielas, ugunsdzēsības dienests izmantoja siltu ūdeni un lodlampas.

Korte sacīja, ka brīvprātīgie šokolādi nav ēduši un visa savāktā masa izmesta atkritumos.

Tēmas