foto: AFP/Scanpix
NATO sasauc ārkārtas tikšanos ar Ukrainas amatpersonām par notikumiem Kerčas šaurumā
Protestētāji pie Ukrainas parlamenta.
Pasaulē
2018. gada 26. novembris, 14:10

NATO sasauc ārkārtas tikšanos ar Ukrainas amatpersonām par notikumiem Kerčas šaurumā

Jauns.lv / LETA

NATO sūtņi pirmdien Briselē tiksies ar Ukrainas amatpersonām, lai apspriestu Krievijas agresiju pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā un Azovas jūrā, paziņojis NATO preses dienests.

Ukrainā izsludināts karastāvoklis

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē, kas naktī uz pirmdienu tika sarīkota saistībā ar spriedzes saasināšanos Kerčas šauruma reģionā, ...

gallery icon
99

Tikšanos nolemts noorganizēt pēc NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga telefonsarunas ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Stoltenbergs šorīt telefonsarunā apliecināja NATO atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei, tostarp tiesībām kuģot savos teritoriālajos ūdeņos saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, paziņoja NATO.

Jau vēstīts, ka svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.