foto: AP/Scanpix
Sagaidot nelegālo imigrantu kolonnu, ASV uz Meksikas robežu sūtīs armiju
Pasaulē
2018. gada 25. oktobris, 22:21

Sagaidot nelegālo imigrantu kolonnu, ASV uz Meksikas robežu sūtīs armiju

LETA

ASV Aizsardzības ministrija gatavojas nosūtīt 800 karavīrus uz robežu ar Meksiku, gatavojoties sagaidīt nelegālo imigrantu kolonnu, kas tuvojas Savienotajām Valstīm, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

Aizsardzības ministrs Džeimss Matiss gatavojas parakstīt attiecīgu pavēli, vēsta laikraksts "Washington Post".

Tomēr ministrijas pārstāvis vienīgi apstiprināja, ka ASV armija turpina novērot notikumus un seko imigrantu kolonnas maršrutam.

Ministrijas pārstāvis informēja aģentūru DPA, ka Pentagons vēl nav saņēmis oficiālu palīdzības pieprasījumu no Iekšzemes drošības ministrijas, ar kuru armijas pārstāvji šobrīd konsultējas par iespējamo atbalstu muitas un robežapsardzības dienestam (CBP).

Tikmēr mediji ziņo, ka armija tiks iesaistīta tādu darbu veikšanā kā telšu un žogu uzstādīšana, taču militārpersonām netiks uzticēts tiešs darbs ar imigrantiem.

Uz pierobežu Arizonā, Ņūmeksikā un Teksasā jau nosūtīti 2000 Nacionālās gvardes karavīri, kurus mobilizējuši šo štatu gubernatori.

Kā ziņots, nelegālo imigrantu kolonna 13.oktobrī devās ceļā no Hondurasas, bet nedēļas nogalē šķērsoja Gvatemalas un Meksikas robežu.

Meksikas varasiestādes ziņo, ka šobrīd kolonnā esot aptuveni 3000 cilvēku, no kuriem vairums ir Hondurasas pilsoņi.

Tajā pašā laikā šī gājiena organizatori apgalvo, ka imigrantu kolonnā esot 5500 cilvēki.