foto: Shutterstock
Parīzē grasās pieņemt izmaiņas, kas ietekmēs tūkstošiem ceļotāju, kuri raduši izmantot Airbnb pakalpojumus
Pasaulē
2018. gada 6. septembris, 13:37

Parīzē grasās pieņemt izmaiņas, kas ietekmēs tūkstošiem ceļotāju, kuri raduši izmantot Airbnb pakalpojumus

Jauns.lv

Airbnb dzīvokļu izīrēšanas noteikumi Parīzē jau ir stingrāki nekā vairums Eiropas valstu, bet drīz vien šo ceļotāju mitekļa izvēles opciju varētu nogriezt vispār – proti, Airbnb plāno izslēgt no Parīzes centra. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Parīzes domes loceklis Īans Brosats , kas ir atbildīgs par mājokļu īrēšanas iespējām pilsētā, ierosinājis aizliegt Airbnb dzīvokļu izīrētājiem darboties Parīzes centrā, apsūdzot izīrētājus par pamatiedzīvotāju izspiešanu no centrālās Parīzes. 

Mūsdienās tik populārā Airbnb mājokļu aizliegšana Parīzes centrā varētu nepatikt lielākajai daļai tūristu, bet tās būšot labas ziņas priekš vietējiem, kuri apdzīvo centra rajonus, teic Brosats. 

“Ja mēs atstāsim visu kā ir, vietējie iedzīvotāji būs spiesti pamest pilsētas centru, kas galu galā rezultēsies arī iedzīvotāju skaita izmaiņām. Šobrīd ir sajūta, ka dzīvojam “Brīvdabas muzejā”, veikali pārvēršas par suvenīru tirgotavām. Tiek pirktas veselas ēkas, kas pārvērstas par “bankomātiem”, kas izsūc naudu no tūristiem,” sacījis Brosats. 

Parīzē šobrīd ir lielākais Airbnb tirgus piedāvājums Eiropā – īrei tiek piedāvāti ap 60 000 dzīvokļu, vēsta “The Local”.