foto: AFP
Gazas joslas kaujinieki izšāvuši raķetes uz Izraēlu
Pasaulē
2018. gada 29. maijs, 08:41

Gazas joslas kaujinieki izšāvuši raķetes uz Izraēlu

LETA

Gazas joslas palestīniešu kaujinieki otrdien uz Izraēlu izšāvuši vairākas raķetes, pavēstīja Izraēlas armijas pārstāvis sakariem ar presi. Vairākās pilsētās netālu no Gazas joslas robežas iedarbinātas trauksmes sirēnas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopš 30.marta, kad Gazas joslā sākās masveida protesti, šī ir pirmā reize, kad no palestīniešu anklāva uz Izraēlu tiek izšautas raķetes.

Kā vēsta palestīniešu avoti, izraēliešu kara lidmašīnas vēlāk uzbrukušas vairākiem mērķiem Gazas joslā un bijuši dzirdami skaļi sprādzieni.

foto: AFP

Protestos, kas kopš 30.marta katru piektdienu notika Gazas joslā līdzās robežai ar Izraēlu, to dalībnieki pieprasīja nodrošināt palestīnieši bēgļu tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā.

Palestīniešu skaits, kurus Izraēlas drošības spēki nogalinājuši kopš 30.marta notiekošo Gazas joslas protestu gaitā, pārsniedzis 120.

Mūsdienās Gazas joslā dzīvo aptuveni divi miljoni palestīniešu. To lielākā daļa ir palestīniešu bēgļi, kas 1948.gadā devās bēgļu gaitās no teritorijām, kas mūsdienās atrodas Izraēlas sastāvā, kā arī viņu pēcteči.