foto: Ekrānuzņēmums
Skolniece par Teksasas šāvēju: "Viņš bija kluss puisis, kurš dejoja grieķu kora grupiņā"
17 gadus vecais šāvējs Dimitrioss Pagorcis.
Pasaulē
2018. gada 19. maijs, 21:43

Skolniece par Teksasas šāvēju: "Viņš bija kluss puisis, kurš dejoja grieķu kora grupiņā"

Jauns.lv

Piektdien apšaudē vienā no vidusskolām Hjūstonas apkārtnē ASV Teksasas pavalstī skolnieks Dimitrioss Pagorcis nogalināja vismaz desmit cilvēkus un vēl desmit ievainoja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apšaude Teksasas vidusskolā

Piektdien izcēlusies apšaude vienā no vidusskolām Hjūstonas apkārtnē ASV Teksasas pavalstī, un ASV mediji ziņo, ka tajā ir vairāki nogalinātie.

gallery icon
38

Uzbrucējs tika aizturēts un identificēts kā 17 gadus vecs skolas audzēknis vārdā Dimitrioss Pagorcis, kurš uzbrukumā Santafē viduskolā bija bruņots ar bisi un revolveri.

Teksasas štata gubernators Gregs Abots pavēstījis, ka uzbrukumā nogalināti desmit cilvēki un vēl desmit ievainoti.

foto: Ekrānuzņēmums
17 gadus vecais šāvējs Dimitrioss Pagorcis.

Kāda Santafē Vidusskolas skolniece Hjūstonas televīzijas kanālam KTRK pastāstījusi, ka vienā no klasēm ienācis bruņots vīrietis un atklājis uguni.

Santafē vidusskolas skolniece Dakote Šrēdere stāsta: "Sākumā mēs visi dzirdējām bēdz, bēdz! Pēc tam mēs dzirdējām šāviena trokšņus."

Viņš bija kluss pusaudzis, kurš dejoja grieķu kora grupiņā un spēlēja futbolu. Varasiestādes ziņo, ka piektdien viņš uzvilka mēteli, paņēma tēva bisi un revolveri, iegāja klasē, kur notika mākslas stunda, un nošāva deviņus skolniekus un skolotāju.

Šobrīd policija pārmeklē Dimitriosa Pagorci māju, meklējot pavedienus, kas varēja novests pie šaušanas skolā.

"Šāvējs informāciju par uzbrukumu smēlies gan žurnālos, gan datorā, kā arī telefonā. Viņš paziņoja, ka gribējis sarīkot apšaudi, bet pēc tam izdarīt pašnāvību," pavēstīja Teksasas štata gubernators Gregs Abots.

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī paziņojis, ka sākotnējās ziņas no Teksasas "neizskatās labi", piebilstot - "Lai Dievs visus svētī!"

Vietējā skolu apgabala policijas priekšnieks Volters Brauns paziņojis, ka skolā un tās apkārtnē atrasti spridzekļi, aicinot ļaudis ievērot piesardzību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās