foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielbritānija apsver karavīru skaita palielināšanu Afganistānā
Britu karavīri Afganistānā.
Pasaulē
2018. gada 18. maijs, 16:06

Lielbritānija apsver karavīru skaita palielināšanu Afganistānā

LETA

Lielbritānija apsver karavīru skaita palielināšanu Afganistānā, piektdien ziņo laikraksts "The Times".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikraksts vēsta, ka Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons lūdzis premjerministri Terēzu Meju nosūtīt uz Afganistānu vēl 400 karavīrus, tādējādi palielinot britu kontingentu līdz 1000 cilvēkiem.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā gadā paziņoja, ka nosūtīs uz Afganistānu vēl 3500 karavīrus, lai nodrošinātu apgabalus, kas atkal nokļuvuši talibu kontrolē. Tramps arī vairākkārt brīdinājis, ka NATO dalībvalstīm jāpilda savi solījumi par līdzekļu palielināšanu aizsardzībai.

"23 no 28 dalībvalstīm vēl arvien nemaksā tik, cik tām būtu jāmaksā savai aizsardzībai," pagājušajā gadā NATO birojā Briselē paziņoja Tramps.

Gaidāms, ka Meja nāks klajā ar paziņojumu NATO samitā jūlijā, kad Tramps varētu vēl asāk kritizēt NATO partnerus par nepietiekamu ieguldījumu savā aizsardzībā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka joprojām ir apņēmības pilna pildīt NATO misiju, kurā tai ir nozīmīga loma, un regulāri pārskatīt savu ieguldījumu.

Bijušais Lielbritānijas Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis Ričards Barons norādīja, ka Lielbritānijai ir jāapzinās, ka Afganistānā joprojām ir problēmas.

"Kad mēs devāmies prom, nebija tā, ka afgāņu nacionālā armija un gaisa spēki būtu pietiekami stipri, lai gūtu pārsvaru pār talibiem," sacīja Barons, piebilstot, ka tagad tas ir jāizlabo.