foto: Ekrānuzņēmums
Mobilais telefons izraisa milzu sprādzienu ebreju svētkos Londonā
Ebreju svētku svinētāji pie ugunskura, kad notika eksplozija.
Pasaulē
2018. gada 3. maijs, 13:48

Mobilais telefons izraisa milzu sprādzienu ebreju svētkos Londonā

Jauns.lv

Londonas ziemeļu rajonā Stamfordhilā tika svinēti ebreju svētki. Svinību dalībnieki bija sagājuši ap ugunskuru, taču, kad gatavojās to aizdedzināja, notika eksplozija, kā rezultātā liela uguns bumba savainoja 10 cilvēkus.

Dramatiskajos kadros redzami desmitiem cilvēku, kuri Stamfordhilā sagājuši ap ugunskuru īsu mirkli pirms tam, kad tas eksplodē tuvāk piegājušo cilvēku sejās.

Brīvprātīgo neatliekamās medicīnas sniedzēju organizācija "Hatzola" incidenta videomateriālus izvietoja internetā. Tajos redzami vairāki cilvēki, kuri tuvojas ugunskuram, lai to iedegtu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ebreju svētku svinētāji pie ugunskura, kad notika eksplozija.



Trešdienas vakarā Stamfordhilā pulcējās liels pūlis, kas atzīmēja ikgadējos Lag BaOmer ebreju svētkus, kurā parasti iededz lielu ugunskuru.

"Hatzola" eksploziju apzīmēja kā "lielu incidentu" un paziņoja, ka notikuma vietā parādījās vairāki paramediķi. 10 cilvēki guva ievainojumus, bet viens no tiem cietis ļoti smagi, paziņoja policija.

Londonas piepilsētas Haknijas policija savā "Twitter" kontā rakstīja: "Pēc uguns iedegšanas Rāvensdeila ielā ebreju kopienas svinību laikā 10 cilvēki guvuši mazus ievainojumus."
"Notikušo nesaista ar noziedzīgu nodarījumu un nav gūti arī nopietni ievainojumi."

Eksplozijas cēlonis vēl nav noskaidrots, bet neoficiāli avoti vēsta, ka tas noticis mobilo telefonu dēļ, kas atradās ugunskura tuvumā.