foto: Ekrānuzņēmums
"RTR Planeta" retranslācijas Lietuvā var tikt aizliegtas līdz pusotram gadam
Atkārtotu pārkāpumu dēļ Lietuvā var tikt aizliegtas Krievijas telekanāla "RTR Planeta" retranslācijas.
Pasaulē
2018. gada 13. februāris, 13:33

"RTR Planeta" retranslācijas Lietuvā var tikt aizliegtas līdz pusotram gadam

LETA

Atkārtotu pārkāpumu dēļ Krievijas telekanāla "RTR Planeta" retranslācijas Lietuvā var tikt aizliegtas uz gadu līdz pusotram gadam, otrdien paziņojis Lietuvas Radio un televīzijas komisijas (LRTK) priekšsēdētājs Edmunds Vaitekūns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mums ir pierādījumi, mums ir tiesisks pamatojums, lai pieņemtu lēmumus par ierobežojumiem. Mums būs viesi no Krievijas, kas acīmredzot sniegs paskaidrojumus un komentārus, bet, jebkurā gadījumā, komisija rīt izlems, vai noteikt ierobežojumus vai pieņemt citus lēmumus," sacīja Vaitekūns.

"Mēs esam informējuši Eiropas Komisiju un "RTR Planeta", ka iespējams lēmums ierobežot retranslācijas uz laiku no 12 līdz 18 mēnešiem," viņš piebilda.

Zviedrijā reģistrētā kanāla "RTR Planeta" retranslācijas Lietuvā par kara un naida kurināšanu bijušas aizliegtas jau divas reizes - 2015. un 2016.gadā. Abas reizes ierobežojumi šim telekanālam noteikti uz trim mēnešiem saistībā ar Krievijas Valsts domes deputāta Vladimira Žirinovska izteikumiem "RTR Planeta" pārraidēs, un abās reizēs pēc šīm sankcijām komisija konstatējusi jaunus pārkāpumus.

2015.gadā Lietuvas retranslētājiem tika noteikts pārcelt "RTR Planeta" uz maksas programmu paketi, taču pēc Eiropas Komisijas norādes, ka tādējādi varētu tikt pārkāptas Eiropas Savienības (ES) tiesību normas, LRTK šo ierobežojumu atcēla.

Vaitekūns sacīja, ka trešdien LRTK sanāksmē plāno ierasties arī "RTR Planeta" pārstāvji, taču likumā noteiktais laika ierobežojums, lai panāktu vienošanos ar komisiju, jau ir iztecējis.

Vaitekūns sacīja, ka kopš pēdējās reizes, kad tika apturētas "RTR Planeta" retranslācija, telekanāla pārraidēs reģistrēti trīs gadījumi, kad notikusi kūdīšana uz naidu un karu.