foto: Vida Press
Rūgtā patiesība par it kā varonīgo bezpajumtnieku, kurš Mančestrā "glāba" terorakta upurus
Kriss Pārkers, kurš sākumā medijos tika nodēvēts par varoni, taču tad izrādījās, ka patiesībā viņš pastrādāja noziegumu.
Pasaulē
2018. gada 4. janvāris, 06:21

Rūgtā patiesība par it kā varonīgo bezpajumtnieku, kurš Mančestrā "glāba" terorakta upurus

Kasjauns.lv

Tiesas priekšā Lielbritānijā stājies bezpajumtnieks Kriss Pārkers, kurš pēc terorakta Arianas Grandes koncertā Mančestrā sākumā tika nodēvēts par varoni, taču tad gaismā nāca rūgtā patiesība par šķietami izpalīdzīgā vīra patiesajiem nodomiem. 

Britu medijs "Telegraph" vēstī, ka Pārkers tiesā atzinis - viņš pēc sprādziena no terorakta upuriem nozadzis somiņu un mobilo tālruni. Kadri, kuros redzams, kā Pārkers klīst starp mirstošiem un asiņojošiem upuriem, tika parādīti tiesā, un tie esot bijuši šausminoši. 

Pārkers vairākkārt atgriezies pie Paulīnes Kīlijas, kurai blakus mira mazmeitiņa, tad pārliecās pāri viņas ķermenim un paņēma rokassomiņu, lai no tās nozagtu maku. Tapis zināms fakts, ka dažas stundas pēc zādzības viņš teroraktā cietušās Hīlijas bankas karti izmantoja tuvējā "McDonald's" restorānā. 

33 gadus vecais Pārkers Mančestras Kroņa tiesā atzīts par vainīgu par divu zādzību izdarīšanu, kā arī krāpšanu. Vairākas citas apsūdzības par zādzību mēģinājumiem aizdomās turētais noraidīja.

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon

Lai arī Pārkers bija pastrādājis cinisku noziegumu, jau dažas stundas vēlāk viņš britu presē tika aprakstīts kā varonis, kurš traģēdijas dienā nakšņojis pie arēnas, kur notika terorakts, un pēc sprādziena metās glābt cietušos - vienu ievainoto tinis T-kreklā, kā arī piedzīvojis, ka viņa rokās nomirst vēl kāda cietusī. 

Vēlāk vīrietis tika arestēts, jo, pētot videonovērošanas kameru ierakstus, atklājās viņa patiesās izdarības terorakta vietā. 

Atklājās arī fakts, ka pirms tiesas viņš bija uz brīvām kājām, ar nosacījumu, ka valkās elektroniskās uzraudzības aproci, taču viņš to pārgrieza un iemeta zupas bundžā, pēc kā aptuveni mēnesi bēguļoja. Policija otrdien atrada vīrieti vairākas stundas pēc tam, kad viņš neieradās uz tiesas sēdi. 

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon

"Telegraph" ziņo, ka tiesā Pārkers, dzirdot prokurora sakāmo par pastrādāto, neesot izrādījis emocijas, vien nošūpojis galvu. 

Aizstāvības puse tikmēr norādīja: "Vienīgā lieta, ko viņš var darīt, ir atzīt vainu un no sirds atvainoties par savu uzvedību tovakar."

30. janvārī Pārkeram tiks nolasīts tiesas spriedums, bet līdz tam laikam viņš paliks apcietinājumā. 

Jāatgādina, ka pēc terorakta Arianas Grandes koncertā Mančestrā, kurā dzīvību zaudēja 23 cilvēki, bet vairāk nekā 500 guva ievainojumus, bezpajumtnieks Kriss Pārkers britu medijam "The Guardian" stāstījis, ka, koncertam beidzoties, cilvēki priecīgi nāca ārā no ēkas. "Tad es izdzirdēju sprādzienu un sekundes desmitdaļas laikā redzēju baltu uzplaiksnījumu, tad dūmus un tad dzirdēju kliedzienus." 

"Tas nogāza mani zemē, es piecēlos un tā vietā, lai skrietu prom, instinktīvi skrēju atpakaļ un palīdzēju. Visur uz zemes gulēja cilvēki. Es redzēju mazu meiteni. Es ietinu viņu vienā no pārdošanā izliktajiem krekliem un vaicāju, kur ir mamma un tētis. Viņa teica, ka tētis ir darbā, bet māte ir tepat."

Viņš stāstījis arī, ka steidzis pie pensijas vecuma sievietes, kura bija guvusi nopietnu galvas un kājas traumu. "Viņa aizgāja manās rokās..." - sacīja Pārkers.

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.