foto: REUTERS
Sieviete "McDonald's" nofilmē cinisku izturēšanos: viņai nepārdod ēdienu ārējā izskata dēļ
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2017. gada 3. decembris, 18:10

Sieviete "McDonald's" nofilmē cinisku izturēšanos: viņai nepārdod ēdienu ārējā izskata dēļ

Kasjauns.lv

Ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald's" darbinieki Lielbritānijā atteikušies pārdot ēdienu sievietei, kura to pasūtījusi tērpusies hidžābā (lakats, kas apvij galvu un nosedz kaklu. Islāmticīgu sieviešu apģērba sastāvdaļa). 

19 gadus veca studente no Londonas nofilmējusi attieksmi, ar kādu viņai nācies saskarties "McDonald's" restorānā. Proti, apsargs neļāvis sievietei pasūtīt ēdienu, pirms viņa no galvas nav noņēmusi lakatu. 

Studente atteikusies to darīt, paskaidrojot, ka valkā to reliģisku iemeslu dēļ un nekaunas par savu izskatu. 

Incidentam turpinoties, kāds cits ātrās ēdināšanas restorāna darbinieks aizrādījis par to, ka sieviete notiekošo filmē un tomēr piedāvājis pasūtīt ēdienu. Taču studente no tā atteikusies. 

Pēc sievietes nofilmētā materiāla parādīšanās publiskajā telpā, ātrās ēdināšanas ķēde nekavējoties atvainojusies par notikušo, piebilstot, ka priecājas par visu ticību klientiem. “Mūsu restorāna politika noteikti neierobežo islāmticīgu cilvēku vēlmi izmantot mūsu pakalpojumus. Mēs ļoti nopietni uztveram notikušo un risinām to, aptaujājot visas iesaistītās personas,” teikts "McDonald's" paziņojumā.