foto: REUTERS
Skandalozais Filipīnu prezidents Duterte paziņojis, ka pats ir nogalinājis cilvēku
Rodrigo Duterte.
Pasaulē
2017. gada 10. novembris, 16:27

Skandalozais Filipīnu prezidents Duterte paziņojis, ka pats ir nogalinājis cilvēku

Kasjauns.lv

Skandalozais Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš iemantojis vispasaules slavu ar savu īpaši nežēlīgo un asiņainu cīņu pret narkotirgoņiem un atkarīgajiem, publiskā runā sacījis, ka pusaudžu gados nogalinājis cilvēku. 

"The Guardian", atreferējot Filipīnu prezidenta runu, kas veltīta savas narkotiku cīņas aizstāvībai, vēsta: Duterte atklājis, ka pusaudžu gados nodūrīs kādu cilvēku. Ar runu prezidents uzstājās Vjetnamas pilsētā Danangā, kur vērsās pie tur dzīvojošajiem filipīniešiem. 

Filipīnās bez ceremonijām nogalina narkotirgoņus

gallery icon
28

Duterte klāstīja, ka pusaudžu gados mēdza nonākt cietumā, jo iesaistījās bandu karos. "16 gadu vecumā es jau biju nogalinājis cilvēku," sacīja Duterte ar mērķi norādīt, ka no cietuma viņam nudien nav bail. 

Dutertes priekšvēlēšanu kampaņas galvenais solījums bija cīnīties pret narkotiku tirgošanu, lietošanu un no tā izrietošajiem noziegumiem.

16 mēnešu ilgās cīņas laikā nogalināti vairāki tūkstoši cilvēku. 

72 gadus vecais Duterte, neraugoties uz savu nežēlību, arvien ir visai populārs filipīniešu vidū, jo cilvēki uzskata, ka viņš valsti padara drošāku, tomēr gan pašmāju, gan ārvalstu kritiķi saka, ka viņš dirigē masu slepkavības kampaņu, kuru īsteno korumpēti policisti un algoti cietsirži.