foto: AP
Zviedriju pārņem žurkas: 41 000 reizes nepilna gada laikā saņemtas cilvēku sūdzības
Žurkas.
Pasaulē
2017. gada 4. oktobris, 12:15

Zviedriju pārņem žurkas: 41 000 reizes nepilna gada laikā saņemtas cilvēku sūdzības

Kasjauns.lv

Zviedrijā turpina attīstīties žurku problēma. Grauzēju iznīcināšanas firmas 2017. gadā reģistrējušas  rekordlielu sūdzību skaitu – 41 000 izsaukumu žurku iznīcināšanai, vēsta “The Local”. Tikmēr eksperti atzīst – ir pienācis laiks paaugstināt sodus tiem, kas nevērīgi izturas pret atkritumiem. 

“Problēma, kuru ievērojam tagad, ir tikai redzamā aisberga daļa. Stokholmā mājokļu būvniecība un infrastruktūra veidota tā, ka žurkām dota brīva pārvietošanās,” komentējis žurku apkarošanas kompānijas pārstāvis. 

Kopumā rudenī novērojama tendence žurku skaitam palielināties. Grauzēji uz ielām aktīvāk meklē ēdienu un mēģina iekļūt cilvēku mājās, lai nenosaltu. 

Tikmēr kaitēkļu eksperts ir pārliecināts, ka cilvēki varētu darīt vairāk, lai cīnītos pret šo problēmu, proti, ierobežot atkritumu daudzumus. Arī viegla piekļuve cilvēku atstātai pārtikai ir iemesls žurku uzplaukumam. 

“Ir svarīgi pārliecināties, ka atkritumu tvertnes pie mājām ir cieši aizslēgtas, tāpat būtu jāveic sistemātiska tvertņu tīrīšana, lai smaka nepiesaistītu grauzējus,”atzīmēja eksperts.